Mitrea: PSD trebuie să-şi recupereze electoratul activ

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, vineri, că PSD ar trebui să se redefinească ideologic pentru a recupera electoratul activ, mesajele contradictorii din ultimii ani ducând la diminuarea bazei de simpatizanţi.

14 afișări
Imaginea articolului Mitrea: PSD trebuie să-şi recupereze electoratul activ

Mitrea: PSD trebuie să-şi recupereze electoratul activ (Imagine: Bogdan Stamatin/MediafaxFoto)

Mitrea a spus că din cauza mesajelor contradictorii date de partid în ultimii ani, PSD şi-a păstrat doar electoratul pasiv, reprezentat preponderent din pensionari cu venituri mici şi de locuitori ai mediului rural care trăiesc mai degrabă din autoconsum.

El a apreciat că această diminuare a potenţialului electoral s-a datorat faptului că liderii partidului au elaborat mesaje mai puţin doctrinare, răspunzând mai degrabă unor probleme relevate de sondaje de opinie şi de focus-grupuri.

Mitrea a afirmat că redefinirea ideologică a PSD trebuie să ţină cont şi de discuţia actuală legată de reforma statului, social-democraţii trebuind să militeze pentru un stat care să intervină cu instrumente de echilibrare a pieţii.

"Piaţa liberă nu este neapărat o piaţă corectă, nu poate asigura solidaritate şi ehitate", a adăugat el.

Mitrea a spus că PSD ar trebui să ofere o viziune globală asupra reformei statului, incluzând Constituţia, Parlamentul, clasa politică şi instituţiile statutului, politica bugetară.

El a apreciat că PSD ar trebui să renunţe la a privi bugetul de stat ca o sursă principală de protecţie socială, şi să considere documentul ca o sursă de investiţii majore şi stimulare a populaţiei active.

Mitrea a opinat că sistemul unicameral nu este oportun pentru România şi a propus ca Senatul să fie o cameră reprezentând judeţele, cu 50-60 de membri, aleşi eventual prin vot uninominal într-un singur tur de scrutin, deputaţii fiind aleşi pe baza unui sistem de vot mixt, proporţional şi majoritar.

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să îi aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

Mitrea a făcut anunţul candidaturii sale înaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice, la care participă Ion Iliescu, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi alţi social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici