Monica Iacob Ridzi: Există voci care nu au nicio legitimitate, dar emit linii directoare pentru PDL

Deputatul Monica Iacob Ridzi afirmă că nu dosarul penal este motivul demisiei sale din PDL, partid care a făcut alianţe cu formaţiuni şi persoane care au trecut prin mai multe partide, existând "voci" care "nu au nicio legitimitate, nici măcar morală", dar care "emit linii directoare pentru PDL".

738 afișări
Imaginea articolului Monica Iacob Ridzi: Există voci care nu au nicio legitimitate, dar emit linii directoare pentru PDL

Monica Iacob Ridzi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Deputatul hunedorean Monica Iacob Ridzi, care a demisionat din PDL, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Petroşani, că decizia demisiei a fost una grea, pentru că a făcut parte din această formaţiune politică timp de 16 ani.

"Vă spun sincer că mi-a fost greu şi nu am crezut că voi fi pusă în situaţia, vreodată, de a demisiona din PDL. Este o decizie dificilă pentru mine. Am fost loială PDL şi am încercat să aduc plus valoare acestui partid. Am câştigat toate bătăliile politice în care am fost implicată. Echipa pe care am format-o a obţinut un scor mult peste media partidului, fie că vorbim despre alegeri locale, parlamentare sau prezidenţiale. Am constatat cu surprindere că PDL a ales să intre în alianţe cu formaţiuni politice şi să facă echipă cu persoane care şi-au făcut o aşa-zisă carieră politică din a trece prin mai multe partide", a spus ea.

Monica Iacob-Ridzi a spus adăugat că, personal, a condamnat, inclusiv de la tribuna Parlamentului, traseismul politic.

"Constat însă că, în ultima perioadă, există voci care nu au nicio legitimitate, nici măcar morală, de a emite pretenţii faţă de PDL. Sunt voci care nu s-au confruntat niciodată cu dificultăţile unui scrutin, voci care au o legitimitate de doar câteva procente în bazin electoral, dar care emit linii directoare pentru PDL. Mi se pare inadmisibil ca aceste voci să fie cele care decid în numele PDL. Nimeni nu contestă necesitatea criteriilor de integritate. Nimeni nu s-a opus acestor criterii, şi, personal, le-am susţinut şi le susţin. Dar atunci când vorbim despre aceste criterii, cred că trebuie să vorbim de criterii de integritate pornind de la nişte decizii ale justiţiei şi atunci, da, toţi trebuie să ne supunem acestor criterii. Acesta este, de fapt, şi sensul legii române. O pedeapsă şi numai o pedeapsă aplicată de judecator atrage după sine şi alte sancţiuni pe linie socială sau politică", a declarat Monica Iacob Ridzi.

Potrivit sursei citate, dosarul penal nu se "suprapune" cu decizia demisiei.

"S-a tot speculat în ultimele zile că motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal în care sunt implicată pe nedrept. Acest lucru nu este real. Dacă ar fi fost aşa, cu siguranţă aş fi luat această decizie de a demisiona, în condiţiile în care, de trei ani, nu am avut niciun sprijin moral din partea colegilor de partid. De trei ani încerc să fiu ascultată, să-mi fie ascultate argumentele, apărările şi lipsa de fundament a acuzaţiilor mele. Am ales să continuu activitatea în PDL, convinsă fiind că prezumţia de nevinovăţie nu este doar un principiu juridic, ci se aplică oricărui cetăţean român, inclusiv membrilor PDL. Am constatat că în faţa acestui principiu există o dublă măsură. Pe de o parte, îl clamăm ca şi principiu constituţional - nimeni nu este mai presus de lege şi nimeni nu poate fi considerat vinovat până să existe o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe de judecată - şi, pe de altă parte, interzicem sau minimizăm exprimarea în cadrul partidului a celor care, conjunctural, traversează perioade de cercetare în faţa autorităţilor statului", a spus ea.

Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat, miercuri dimineaţă, demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului, ea afirmând că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri".

Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimis în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului.

Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

În 2011, mai mulţi lideri democrat-liberali au susţinut că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Vasile Blaga se arăta convins, la începutul anului 2011, că PDL o va exclude pe Monica Iacob Ridzi.

Inclusiv preşedintele Traian Băsescu declara, într-un interviu pentru "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au hotărât prin vot rezolvarea acestei probleme.

Monica Iacob Ridzi s-a înscris în Partidul Democrat în anul 1997, promovând rapid în structura organizatorică a Organizaţiei de Tineret - Petroşani: secretar (1998-1999) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Local (1999-2001), apoi în cea a Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat - Hunedoara: vicepreşedinte (1999-2001) şi preşedinte (2001-2006) al Biroului Permanent Judeţean. În paralel, a lucrat şi pe posturile de consilier parlamentar (2000-2004) şi consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara (iunie - decembrie 2004).

Şi-a continuat ascensiunea pe plan politic devenind vicepreşedinte al Biroului Permanent Naţional al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat, Departamentul pentru Relaţii Internaţionale (2001-2006) şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al Partidului Democrat - Hunedoara (din 2005).

Cu ocazia Convenţiei Naţionale a Organizaţiei de Tineret a PDL din 23 februarie 2008, Monica Iacob-Ridzi a fost aleasă în unanimitate de cei 774 de tineri PDL participanţi în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat-Liberal, ea fiind şi unicul candidat la această funcţie.

Ridzi a fost aleasă parlamentar de Hunedoara, în 2004, pe listele Alianţei D.A. Ea este soţia lui Tiberiu Iacob-Ridzi, primar al municipiului Petroşani din 18 martie 2007.

Ridzi a fost europarlamentar din 1 ianuarie 2007. La alegerile din 25 noiembrie 2007 pentru Parlamentul European, a fost realeasă din partea aceleiaşi formaţiuni, iar la alegerile legislative din 2008 a obţinut un mandat de deputat în Parlamentul României şi a fost numită ministru al tineretului şi sportului în guvernul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici