Moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Educaţiei a obţinut mai puţine voturi decât semnături

Moţiunea simplă „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” depusă de USR împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost repinsă, marţi, de Camera Deputaţilor. Marcel Ciolacu a subliniat că numărul voturilor favorabile a fost mai mic decât cel al semnatarilor documentului.

267 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Educaţiei a obţinut mai puţine voturi decât semnături

Moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Educaţiei a obţinut mai puţine voturi decât semnături

„Cu 139 de voturi contra, o abţinere şi 40 de voturi pentru fost respinsă moţiunea iniţiată totuşi de 52 de deputaţi”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Moţiunea „Ministru. Dezastru. Educaţie fără viitor” a fost iniţiată de 52 de deputaţi USR.

Deputaţii USR depun moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, „ministru care, alături de patronul programului fantomă <România educată>, a lovit la temelia învăţământului românesc”.

„Depunem moţiune simplă împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu, ministrul «România anti-educată», în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la BAC şi a crescut rata de abandon şcolar. Sorin Cîmpeanu este ministrul care protejează plagiatele şi pe plagiatori în loc să fie un gardian al integrităţii academice. Îl vom chema pe ministrul Cîmpeanu în faţa Parlamentului, sper să nu se sustragă controlului parlamentar, aşa cum au făcut colegii săi de Guvern, Sorin Grindeanu şi Lucian Bode”, declara, potrivit unui comunicat, Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR.

USR arata că, în mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educaţia a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani şi cu mult sub ţinta de 6% prevăzută în Legea educaţiei naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici