MRU, despre dreapta unită: Nu văd cum unii pot să stea la masă cu alţii după ce s-au înjurat copios

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, referitor la discuţii privind o unificare a forţelor politice de dreapta, că unele partide "au săpat între ele şanţuri", precizând că nu înţelege "cum unii pot să stea la masă cu alţii după ce s-au înjurat copios".

146 afișări
Imaginea articolului MRU, despre dreapta unită: Nu văd cum unii pot să stea la masă cu alţii după ce s-au înjurat copios

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Nu ştiu în ce măsură vor fi negocieri (pentru o dreaptă unită pe scena politică - n.r.). Într-o primă etapă vor fi tatonări, vor fi discuţii. Politica noastră a fost, cred, mult mai lucidă şi mai vizionară. Noi am păstrat posibilităţile de dialog neatinse. Alte partide de dreapta au săpat între ele şanţuri şi nu văd sincer cum unii pot să stea la masă cu alţii după ce s-au înjurat copios în ultimele două luni. Noi am păstrat o atitudine decentă şi egală ca distanţă, egală ca şi dialog cu toată lumea tocmai pentru că noi credem în nevoia unui candidat unic pentru prezidenţialele din toamnă. Cum va fi, ce se va întâmpla, e o chestiune unde în momentul de faţă doar speculăm. Da, vor exista tatonări, vor exista discuţii, e greu însă să pui toate pisicile la un loc într-o turmă", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, marţi, la Ploieşti, răspunzând unei întrebări.

Preşedintele partidului Forţa Civică a afirmat că, în opinia sa, rezultatele alegerilor europarlamentare nu au legătură cu alegerile prezidenţiale din acest an.

"Până pe 25 mai vorbim de partide, din 26 mai până la alegerile prezidenţiale vorbim despre oameni, despre indivizi. Discuţia despre prezidenţiabili e de cu totul altă factură, nu ţine cont de rezultatele de la europarlamentare, ţine cont de gradul de pregătire şi de încredere, intenţie de vot manifestată pentru o persoană. Şi aici pornim de la un model de prezidenţiabil şi vedem ce persoană poate să intre în acea matrice", a mai spus Ungureanu.

El a observat că în această perioadă campania electorală se desfăşoară în special în cadrul unor întâlniri cu susţinători, oamenii politici evitând să iasă în stradă, în mijlocul alegătorilor.

"Nu prea sunt oameni politici care să mai iasă pe trotuar în aceste zile. Marea majoritate îşi aranjează întâlniri electorale în spaţii închise alături de cei care mai de voie, mai de nevoie îi susţin", a afirmat MRU.

Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat, marţi după-amiază, la Ploieşti, unde a participat la o acţiune electorală, liderul FC continuând campania în cursul zilei de marţi în judeţul Dâmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici