Munteanu spune că demisia lui nu are legătură cu Congresul PSD

Deputatul PSD de Neamţ Ioan Munteanu, fost preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Neamţ, a declarat că gestul său de a demisiona din partid nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat la Congresul PSD şi că era decis să demisioneze, fiind nemulţumit de conducerea PSD Piatra Neamţ.

71 afișări
Imaginea articolului Munteanu spune că demisia lui nu are legătură cu Congresul PSD

Munteanu spune că demisia lui nu are legătură cu Congresul PSD (Imagine: Thomas Dincă/Mediafax Foto)

Munteanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că gestul său nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Congresul PSD şi că era decis să demisioneze, fiind nemulţumit de conducerea organizaţiei municipale PSD Piatra Neamţ.

"Nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Congres", a spus deputatul Munteanu, care a menţionat că a votat cu Mircea Geoană, dar nu pentru că are un respect deosebit pentru acesta, ci din principiu.

El a arătat că motivul demisiei este comportamentul preşedintelui PSD Piatra Neamţ, Cristian Liciu, şi al fostului deputat PSD de Neamţ Ioan Bivolaru.

Potrivit lui Munteanu, cei doi au cerut la ultima conferinţă municipală a PSD Piatra Neamţ excluderea lui din partid şi a secretarului general al PSD Neamţ, Constantin Sandu.

"S-au comportat ca un complet de judecată din anii '50", a spus Munteanu.

El a precizat că nu poate fi coleg de partid cu aceste persoane.

"Nu mai pot face parte dintr-un partid în care sunt susţinuţi astfel de indivizi. Oameni frustraţi politic şi aplaudaci care nu au făcut nimic în activitatea lor politică, dar care în noaptea de 6 decembrie (după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale - n.r.) îşi împărţeau funcţii în judeţ", a mai spus Ioan Munteanu.

Munteanu spune că doreşte să sprijine Guvernul în Parlament pentru a depăşi actuala criză economică şi se declară convins că astfel va fi auzită şi vocea sa.

"Mă alătur domnului Oprea şi colegilor independenţi, pentru a sprijini guvernul în Parlament, pentru a ne aduce, împreună, contribuţia la depăşirea crizei economice prin care trece România", spune Munteanu într-o declaraţie remisă MEDIAFAX.

Munteanu se declară convins că din interiorul grupului din care face parte, respectiv cel al independenţilor, vocea sa se va putea face auzită.

"Începând de astăzi, vocea mea se va putea face auzită în ceea ce priveşte domeniul agriculturii şi al industriei alimentare şi că voi primi tot sprijinul din partea liderului grupului şi a colegilor mei în promovarea proiectelor pe care le am pe domeniul meu de specialitate", se arată în declaraţie.

"Am decis să mă alătur grupului parlamentarilor independenţi din dorinţa de a lucra împreună cu oameni ale căror opinii, credinţe şi convingeri le împărtăşesc", explică Munteanu în declaraţie.

El spune că îl cunoaşte pe Gabriel Oprea din perioada în care ocupa funcţia de ministru al administraţiei. "Un om pe care îl respect şi îl apreciez pentru verticalitatea şi corectitudinea sa, valori de la care nu se abate niciodată. Am colaborat foarte bine, domnul Oprea fiind un bun cunoscător al realităţilor şi problemelor din administraţie şi care s-a implicat, ca ministru, în gestionarea şi soluţionarea acestora", a comentat Munteanu.

Munteanu a candidat la funcţia de lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor, dar a pierdut in favoarea lui Viorel Hrebenciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici