Muraru (PNL): Cred că se pune foarte serios problema rămânerii lui Vasile Dîncu în Guvern

Declaraţiile ministrului Apărării, Vasile Dîncu, despre posibile negocieri Ucraina-Rusia sunt absolut inacceptabile, spune la RFI deputatul PNL Alexandru Muraru. „Când a fost o greşeală din partea unui ministru liberal, Sorin Cîmpeanu, am văzut că s-a petrecut o demisie”, afirmă parlamentarul.

274 afișări
Imaginea articolului Muraru (PNL): Cred că se pune foarte serios problema rămânerii lui Vasile Dîncu în Guvern

Muraru (PNL): Cred că se pune foarte serios problema rămânerii lui Vasile Dîncu în Guvern

„A spus-o chiar preşedintele domnului Dîncu pe linie politică, preşedintele PSD, că domnul Dîncu se exprimă ca şi cum nu ar fi ministrul Apărării într-un stat NATO, domnia sa de multe ori vorbeşte fără nici un fel de cenzură interioară, dar nu e vorba de autocenzură aici, ci e vorba de o anumită răspundere în demnităţi publice, mai ales în aceste timpuri dificile. Când eşti ministrul Apărării unei ţări NATO, când participi la ministeriala NATO alături de toţi ceilalţi miniştri ai Apărării din statele NATO şi tu vii la masa lor, ştiind că în ţara ta ai produs asemenea alegaţii care nu fac altceva decât să facă jocul Rusiei, sigur că aceste lucruri sunt absolut inacceptabile. M-am uitat pe presa rusă în zilele imediat următoare declaraţiei domnului ministru Dîncu, toate aceste declaraţii au fost luate şi rostogolite de presa rusă. Or acum, sigur, mă întreb, cui au folosit aceste declaraţii? Ele au fost folosite împotriva NATO, în societatea rusă, dar nu numai şi de către idioţii utili şi de către aliaţii Federaţiei Ruse. Or acest lucru cred că este absolut inacceptabil. Mai grav decât asta este că domnul Vasile Dîncu nu este la prima greşeală, nu este la prima astfel de afirmaţie”, spune deputatul Alexandru Muraru.

Întrebat dacă Vasile Dîncu ar trebui demis, deputatul PNL spune că doar prim-ministrul Nicolae Ciucă poate decide acest lucru.

„Eu cred în momentul de faţă că se pune foarte serios problema rămânerii domnului Dîncu în Executivul de la Bucureşti. Asta v-o spun politic vorbind, pentru că în general, am văzut că de partea cealaltă, când a fost o greşeală din partea unui ministru liberal, s-a făcut şi mă refer aici la domnul ministru Cîmpeanu, sigur că am văzut că s-a petrecut o demisie să spunem rapidă şi care a fost imediat acceptată de către primul-ministru”, încheie Muraru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici