Mureş: Partidul Popular al Maghiarilor face curăţenie în zone cu cimitire, parcuri şi statui din localităţile unde are candidaţi

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Mureş a anunţat că organizează "acţiuni de binefacere în folosul comunităţii" în fiecare localitate unde ar candidaţi la funcţia de primar sau liste pentru consiliile locale, urmând să fie curăţate zonele cu cimitire, parcuri şi statui.

157 afișări
Imaginea articolului Mureş: Partidul Popular al Maghiarilor face curăţenie în zone cu cimitire, parcuri şi statui din localităţile unde are candidaţi

Mureş: Partidul Popular al Maghiarilor face curăţenie în zone cu cimitire, parcuri şi statui din localităţile unde are candidaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii PPMT Mureş, campania "Curăţă Ardealul!" va avea loc în perioada 11 mai - 9 iunie şi constă într-o serie "acţiuni comunitare".

"În spiritul noii politici noi nu organizăm concerte pe gratis, festivaluri sau picnicuri, ci vrem să oferim cetăţenilor posibilitatea de a se implica în acţiunile noastre, să facă ceva pentru mediul lor înconjurător. Tocmai din acest motiv, vineri şi sâmbătă în fiecare localitate unde PPMT are candidaţi la funcţia de primar sau liste pentru consiliile locale organizăm acţiuni de binefacere, în folosul comunităţii, cu motto-ul «Noi curăţăm Ardealul!»", se arată în comunicatul PPMT.

Potrivit sursei citate, o astfel de acţiune va avea loc duminică şi la Târgu Mureş.

Astfel, vineri, în comuna Bereni au loc acţiuni de curăţare a cimitirelor din cele şase sate aparţinătoare, la Band se curăţă "Fântâna Bálint", în Sângeorgiu de Pădure se face curat în parcul central, la Băgaciu - în centrul satului Deleni şi în zona Casei de Cultură din localitate, iar în Livezeni se curăţă şanţuri şi se vopsesc copacii.

Sâmbătă, sunt programate acţiuni de curăţenie la Măgherani - unde vor fi curăţate mormintele soldaţilor eroi din primul război mondial, în comuna Gheorghe Doja - unde se curăţă monumentul eroilor, curtea şcolii şi se vopsesc copacii, în timp ce la Vărgata, Bichiş, Mica şi Ogra se vor curăţa cimitirele. În Adămuş, vor fi curăţate zonele castelului Kovácsy, la Crăieşti - Pârâul-Mare, la Dâmbău - cimitirul bisericii unitariene, în timp ce la Corneşti se va face curat în zona "Curiei Orbók".

Acţiuni de curăţenie sunt programate sâmbătă şi în Sovata şi în comuna Găleşti, la Troiţa.

PPMT Mureş îşi propune ca duminică să amenajeze la Târgu Mureş, în zona unde este amplasată statuia lui Korosi Csoma Sandor, un parc care să fie un "etalon" pentru toate parcurile din oraş. Aici, candidaţii PPMT din Târgu Mureş, susţinători şi simpatizanţi ai partidului vor planta flori şi vor colecta deşeurile, se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici