Narcisa Lecuşanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: Fondurile alocate pentru Săptămâna Europeană a Sportului sunt insuficiente

Narcisa Lecuşanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă pentru lansarea Săptămânii Europene a Sportului, faptul că fondurile alocate pentru aceste evenimente sunt insuficiente.

368 afișări
Imaginea articolului Narcisa Lecuşanu, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: Fondurile alocate pentru Săptămâna Europeană a Sportului sunt insuficiente

Secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: Fondurile alocate pentru Săptămâna Europeană a Sportului sunt insuficiente (Imagine: Mircea Rosca/ Arhiva Mediafax Foto)

Vineri, în Sala "Nadia Comăneci" de la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), s-a desfăşurat întâlnirea cu presa prin care a fost declanşată oficial acţiunea de popularizare a ediţiei a doua a Săptămânii Europene a Sportului (10-17 septembrie), în cadrul căreia România, ca şi anul trecut, are o pondere semnificativă, prin organizarea a sute de manifestări specifice, conform parametrilor stabiliţi de Comisia Europeană pentru sport pentru toate ţările membre ale UE.

Narcisa Lecuşanu a amintit că a fost prezentă recent la lucrările Comisiei Europene de la Bruxelles, unde comisarul pentru Sport, Tibor Navracsics, a rugat ministerele din ţările UE să sprijine această acţiune, iar Aurelia Suciu a precizat că din partea Uniunii Europene, prin programul Erasmus+, a fost alocată pentru SES 2016 suma de 60.000 de euro, iar printr-un contract cu MTS acesta a alocat 15.000 de euro.

"Este puţin, pentru că avem nevoie de multe materiale promoţionale, de condiţii şi de asigurarea activităţii de acest fel în special de către stat, întrucât este nevoie de oameni sănătoşi şi, la urma-urmei, să spunem drept, buni de muncă. Mişcarea fizică şi sportul pentru toţi nu se contabilizează în medalii, dar fără ea, fără răspândirea în populaţie a gustului mişcării, nu putem ajunge nici la performanţă", a declarat Lecuşanu, fosta vicecampioană mondială de handbal.

Narcisa Lecuşanu este, alături de Mihai Androhovici, ambasadoare a evenimentului pentru România. Federaţia Română Sportul pentru Toţi este coordonatoarea Săptămânii Europene a Sportului. Aurelia Suciu, secretar general al FRST, a precizat că la această ediţie sunt prevăzute deja 187 de acţiuni în 27 de judeţe şi municipiul Bucureşti, cu peste 20.000 de participanţi, o mână de ajutor extrem de binevenită fiind dată şi de cei peste 1.500 de voluntari.

"Sperăm ca anul acesta să avem mai multe manifestări decât anul trecut, dar şi din cele prevăzute în programele asociaţiilor şi direcţiilor judeţene, SES fiind deschisă oricărei iniţiative locale, esenţa însăşi a dorinţei noastre de a reda sportului pentru toţi locul pe care trebuie să-l ocupe, pentru ca şi performanţa să aibă de unde să se hrănească. Oricum, vom fi în progres faţă de anul trecut, acum s-au înscris şi câteva comune din judeţul Timiş, ne bazăm pe oamenii de la sate, care sunt serioşi şi mai departe de alte preocupări care acaparează atenţia multora, în special copii", a mai spus Aurelia Suciu.

Săptămâna Europeană a Sportului se va deschide, oficial, sâmbătă la nivel european la Kosice (Slovacia), în România în prima zi fiind programate peste 30 de acţiuni, în peste 20 de judeţe şi la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici