Năstase a făcut apel la omenie în privinţa Monicăi Iacob Ridzi

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor au discutat, marţi, despre scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi în care anunţă că este în concediu prenatal, Eugen Nicolăescu arătând că acest lucru duce la blocarea dosarului pentru câteva luni, iar Adrian Năstase făcând apel la omenie.

15 afișări
Imaginea articolului Năstase a făcut apel la omenie în privinţa Monicăi Iacob Ridzi

Năstase a făcut apel la omenie în privinţa Monicăi Iacob Ridzi (Montaj foto)

"Dacă luăm în consideraţie ceea ce ne informează doamna deputat Ridzi (că este în concediu prenatal - n.r.), asta înseamnă că în următoarele luni dânsa nu va putea să răspundă solicitărilor Parchetului. Să înţelegem bine acest lucru - că vreo câteva luni de zile de acum înainte se blochează acest dosar", a spus viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu, potrivit stenogramei şedinţei Biroului Permanent de marţi.

După Eugen Nicolăescu a vorbit vicepreşedintele Camerei Adrian Năstase (PSD) care a apreciat că, "dincolo de luptele politice", astfel de lucruri trebuie privite cu "o anumită omenie".

"Stimaţi colegi, dincolo de luptele politice, eu cred că ar trebui totuşi să privim astfel de lucruri cu o anumită omenie, şi nu cred că acum, în numele unor lupte politice pe care le dăm, nu putem să ţinem seama de astfel de chestiuni extrem de serioase. De aceea, eu cred că sarcina noastră - folosesc poate un cuvânt nepotrivit aici - mai bine spus responsabilitatea noastră în ceea ce priveşte această solicitare ar fi aceea de a transmite şi Comisiei juridice, unde bineînţeles că această solicitare trebuie să ajungă, să ţină seama totuşi şi de aceste aspecte. Acesta este punctul meu de vedere", a afirmat Năstase.

Deputatul independent Eugen Nicolicea a apreciat că este vorba despre un "circ mediatic", iar cererea ministrului Justiţiei privind percheziţia informatică în cazul Ridzi ar trebui respinsă deoarece "percheziţia electronică nu este corporală sau domiciliară".

"Constat următoarele: că avem o solicitare care nu-şi avea rostul pentru că percheziţia electronică nu este o percheziţie corporală sau domiciliară, în plus calculatorul respectiv nu îi aparţine doamnei Ridzi. În afară de circul mediatic, nici nu văd de ce ni s-a făcut cererea respectivă care ar trebui respinsă din start. Mai mult decât atât, vreau să vă spun că au fost solicitate - tot aşa în grabă - începeri de urmăriri penale pentru nişte infracţiuni care s-au dovedit după aceea că nu există, dovada cea mai importantă fiind aceea că s-a schimbat încadrarea", a spus Nicolicea.

În finalul discuţiilor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a arătat că scrisoarea Monicăi Iacob Ridzi în care aceasta anunţă că este în concediu prenatal va fi trimisă la Comisia juridică a Camerei.

Fostul ministru al Tineretului şi sportului Monica Iacob Ridzi a trimis, marţi, o scrisoare Biroului Permanent al Camerei în care a precizat că se află în concediu prenatal, fiind însărcinată în luna a opta şi are sarcină cu risc. În scrisoarea sa, Ridzi a arătat că doreşte să cunoască "direct şi nemijlocit" conţinutul oficial al acuzaţiilor şi temeiurile pe care procurorii îşi fundamentează cererile, pentru a-şi pregăti punctul de vedere în faţa Comisiei juridice şi a plenului. "Este, însă, evident, că situaţia medicală obiectivă în care mă aflu face imposibilă deplasarea mea, la acest moment, al Camera Deputaţilor", a precizat Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici