Năstase a făcut glume despre PDL şi Băsescu la o adunare electorală

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, prezent marţi la Oradea pentru a susţine candidaţii formaţiunii în alegerile locale, le-a împărtăşit celor prezenţi câteva din glumele despre care a spus că îi sunt inspirate de preşedintele Traian Băsescu şi de conduita politică a PDL.

24 afișări
Imaginea articolului Năstase a făcut glume despre PDL şi Băsescu la o adunare electorală

Năstase a făcut glume despre PDL şi Băsescu la o adunare electorală (Imagine: Mediafax Foto)

"Venind în Bihor, mi-am amintit de «Scrisorile persane» ale lui Montesquieu, o carte alegorică despre vizita unui persan la Paris. Aşa mi-am pus întrebarea ce este un democrat-liberal, gândindu-mă la persanul lui Montesquieu. Un democrat-liberal este acea persoană care se va bate până la sfârşitul vieţii lui pentru ca oricine să aibă în România dreptul de a spune că Traian Băsescu are totdeauna dreptate", a spus Năstase.

Încurajat de aplauzele membrilor PSD, reuniţi în număr mare la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, Năstase a continuat spunând că "atunci când un democrat şi un liberal s-au aflat împreună într-o încăpere a trebuit să intre un social-democrat ca să şteargă sângele de pe pereţi".

Fostul premier a făcut o glumă şi cu trimitere la originea bihoreană a fostului ministru al Internelor şi Administraţiei, Vasile Blaga, acum candidat la Primăria Capitalei: "Felicit judeţul Bihor pentru producţia mare de candidaţi, pentru că văd că aţi ajuns deja să faceţi şi export în Vechiul Regat".

Adrian Năstase s-a aflat, marţi, în Bihor, pentru a participa la adunări electorale organizate de PSD la Nucet, Vaşcău, Ştei, Beiuş, Oradea şi Cefa.

La finalul adunării de la Oradea, Năstase a declarat că PSD trebuie să-şi reamintească de vechiul slogan al partidului, cel referitor la forţă şi la echilibru.

"Noi suntem o forţă, dar o forţă tăcută, nu una a scandalului, echilibrată şi înţeleaptă. Mesajul nostru nu trebuie să fie neapărat critic la adresa adversarului şi ostentativ, ci unul constructiv. Noi trebuie să alergăm pe culoarul nostru şi să ajungem primii", i-a mobilizat fostul premier pe militanţii PSD.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea au participat circa şase sute de persoane, majoritarea membri PSD.

La Primăria Oradea, candidează din partea PSD Dan Matei, iar la conducerea Consiliului Judeţean Bihor Mihai Bar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici