Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, că decizia instanţei de a-l achita în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa sa publică, care a început în 2006 şi a dus la decizii nedrepte, respectiv ceea ce s-a întâmplat la hotelul Confort şi la demisia de la Cameră.

324 afișări
Imaginea articolului Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică

Năstase: Achitarea în dosarul "Mătuşa Tamara" încheie un capitol neplăcut din viaţa mea publică (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Decizia de azi îmi arată că s-a încheiat un capitol extrem de neplăcut din viaţa mea publică, un capitol care a început în 2006, care a dus la nişte decizii neplăcute - nedrepte le-am considerat atunci şi le consider şi acum, dar le-am luat ca atare - şi la ceea ce s-a întâmplat la hotelul Confort şi la demisia din funcţia de preşedinte al Camerei", a spus Adrian Năstase .

El a subliniat că, într-un fel, dosarul "Mătuşa Tamara" şi-a produs efectele încă de acum cinci ani.

"Ceea ce s-a întâmplat azi şi verdictul care a fost dat pe baza probelor din dosar arată că judecătorii au citit cu adevărat dosarul, spre deosebire de unii dintre cei care doar l-au comentat", a mai spus Năstase.

Fostul premier a precizat că dosarul a pornit de la un denunţ al lui Genică Boerică, care era în închisoare de pe vremea când el era prim-ministru şi care a fost adus la DNA, unde a făcut un denunţ.

"Pe baza acestui denunţ el a fost eliberat din închisoare, şi în testul poligraf s-a văzut foarte clar că are un comportament simulat într-un dosar în care nu există probe, care se bazează doar pe nişte chestiuni care ţin de încercări, sugestii de analiză logică, exerciţii de logică. Rechizitoriul respectiv nu putea să convingă, iar probatoriile toate au fost în sensul unei achitări", a subliniat Năstase.

Într-o şedinţă desfăşurată la începutul anului 2006, la Hotel Confort, după declanşarea de către DNA a anchetei penale împotriva lui Adrian Năstase , liderii PSD au decis să îi retragă acestuia sprijinul politic, eveniment urmat de demisia sa din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi din cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici