Năstase: Băsescu este de vină pentru nepopularizarea temelor europene

Preşedintele Traian Băsescu este cel care generează lista dezbaterilor publice şi el este de vină pentru nepopularizarea temelor europene, a declarat, miercuri, la Târgovişte, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu este de vină pentru nepopularizarea temelor europene

Năstase: Băsescu este de vină pentru nepopularizarea temelor europene ( Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a susţinut că Băsescu "a avut şi are interesul să acopere temele serioase legate de criză economică prin tot felul de lucruri care să genereze subiecte pentru dezbateri".

"Vinovat pentru aceste lucruri este Traian Băsescu. A lansat ideea de modificare a Legii electorale. Ce treabă avem acum să ne ocupam cu Legea electorală când alegerile parlamentare vor fi peste trei-patru ani? Traian Băsescu este cel care nu a dorit să existe o dezbatere pe teme europene pentru că nu-l avantaja sau nu-l interesa, pentru că alegerile prezidenţiale vor avea o cu totul altă miză şi se vor baza pe altceva. Din cauza asta el a pus acolo nişte oameni care nu au nicio treabă cu PE. Ce treabă are Traian Ungureanu, care poate ar putea să comenteze Cupa Campionilor Europeni la fotbal sau ceva de genul ăsta? Ce treabă are cu PE? Sigur, Monica Macovei a fost pusă pe această listă ca o recompensă pentru ce a făcut în perioada anterioară", a declarat Adrian Năstase.

Liderul social-democrat l-a criticat totodată pe Traian Băsescu pentru faptul că ar fi vizitat Israelul fără a citi dosarul care îi preciza oamenii cu care urma să se întâlnească.

"Cine se poate gândi că un şef de stat, când merge într-o ţară, nu-şi citeşte măcar dosarul elementar ca să identifice oamenii cu care se întâlneşte? Când vorbeşti despre şeful opoziţiei, care este o femeie, spunând că este un bărbat, sigur că două zile stau analiştii să discute chestia asta, în loc să discute chestiunile europene.Toate acestea ne dăunează, toate aceste scandaluri pe care le-am văzut în permanenţă, discuţiile despre cât de dezamăgit este Traian Băsescu în legătură cu guvernul pe care el l-a creat, faptul că el merge în străinătate şi îşi ţine întâlnirile cu românii şi conferinţele de presă în străinătate, în loc să se întâlnească acolo cu cei care pot să influenţeze într-un fel decizii în favoarea României. El merge şi se izolează în ambasade sau în clădiri, discută cu românii mesajele din străinătate ce facem în România", a spus Năstase.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a abordat şi tema profilului candidatului la Parlamentul European, care ar trebui, în viziunea lui, să aibă o anumită experienţă.

"Discutăm dacă Elena Băsescu vorbeşte bine româneşte sau nu. Eu nu am comentat până acum lucrurile astea şi nici nu vreau să comentez mai mult, să nu pară că extind criticile mele la adresa lui Traian Băsescu către membrii familiei lui. În definitiv, care este profilul celui care să meargă în PE? Trebuie să ştie anumite lucruri, să aibă o anumită experienţă. Noi stăm şi discutăm dacă vorbeşte bine româneşte, dacă pune silabele bine, dacă pune accentul pe silabe, foloseşte vocalele sau consoanele", a adăugat el.

Adrian Năstase a fost prezent, miercuri, împreună cu preşedintele de onoare al social-democraţilor Ion Iliescu şi candidaţii social-democraţi la europarlamentare Rovana Plumb şi Corina Creţu la un miting electoral la Casa Sindicatelor din Târgovişte, la care au participat peste 1.000 de simpatizanţi şi membri PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici