Năstase: Băsescu vrea să acopere greşelile guvernării, nu o dezbatere pentru o Constituţie mai bună

Fostul premier Adrian Năstase susţine, pe blog, că scopul lansării de către preşedintele Traian Băsescu a dezbaterii privind Constituţia nu este ajungerea la un consens pentru o Lege fundamentală mai bună, ci întinderea unei capcane prin care să se acopere paşii greşiţi pe care guvernarea îi face.

16 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu vrea să acopere greşelile guvernării, nu o dezbatere pentru o Constituţie mai bună

Năstase: Băsescu vrea să acopere greşelile guvernării, nu o dezbatere pentru o Constituţie mai bună (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Ne pregătim de lansarea, de către Traian Băsescu, a dezbaterii despre modificarea Constitutiei, o "super" temă politică al cărei obiectiv este nu să se ajungă la un consens, la o Lege fundamentală mai bună decât cea din prezent, ci să acopere paşii greşiţi pe care Guvernarea îi face zilnic. Să acopere frământările sociale, în speranţa că PDL va pierde cât mai puţin", scrie Năstase, duminică, pe blog.

El afirmă că Traian Băsescu se pregăteşte să traseze "un alt teren pentru dezbaterea politică, un teren capcană".

Năstase apreciază că partidele de opoziţie în general, şi PSD în special, trebuie să evite capcana lui Băsescu .

"Am spus în mai multe rânduri că modificarea Constituţiei este un proces important, care poate fi privit şi ca necesar, date fiind anumite neclarităţi. Nu se poate accepta însă distrugerea acestui proces prin folosirea lui cu scopul de a masca dezbaterea publică pe tema crizei şi a situaţiei socio-economice. Cu siguranţă PSD nu o va face, scrie Năstase.

Surse politice declarau, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele şi grupurile parlamentare, pentru 15 martie, începând cu orele 15.00, la Palatul Cotroceni,pentru consultări legate de modificarea Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici