Năstase: Cătălin Voicu se bucură, ca şi alte persoane, de prezumţia de nevinovăţie

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, întrebat dacă senatorul Cătălin Voicu ar trebui exclus din PSD, că acesta se bucură, deocamdată, de prezumţia de nevinovăţie, la fel ca şi alte persoane.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase: Cătălin Voicu se bucură, ca şi alte persoane, de prezumţia de nevinovăţie

Năstase: Cătălin Voicu se bucură, ca şi alte persoane, de prezumţia de nevinovăţie (Imagine: Raul Ştef/Mediafax Foto)

Întrebat dacă senatorul PSD Cătălin Voicu ar trebui exclus din PSD, Năstase a răspuns: "Mi-e foarte greu să vă spun. Există anumite reguli foarte clare în Statut. Deocamdată, la fel ca şi alte persoane, sigur, se bucură de prezumţia de nevinovăţie".

Năstase a arătat că remarcă în mod deosebit noua tehnică de a transmite stenogramele prin intermediul Parlamentului, şi nu pe surse.

"Nu am avut vreme să urmăresc foarte atent. Ştiu doar că au apărut unele stenograme. Remarc această tehnică deosebită de a lansa, de data aceasta nu pe surse, ci prin intermediul Parlamentului, aceste documente. Probabil că era nevoie ca ele să apară", a spus Năstase.

El a reiterat, totodată, poziţia PSD privind cazul Voicu, arătând că nu înţelege de ce dosarul acestuia nu a fost trimis direct în instanţă.

"Nu înţeleg de ce, în măsura în care ar exista anumite acuzaţii împotriva domnului Voicu, dosarul nu a fost trimis direct la instanţă, ţinând seama de faptul că Parlamentul, în cazul parlamentarilor, nu trebuie să dea un aviz pentru trimiterea dosarului la instanţă", a arătat Năstase.

El a opinat că prin lansarea stenogramelor în cazul Voicu se doreşte ca acestui subiect să i se acorde o importanţă deosebită.

"Se doreşte ca acest subiect să fie mai important decât faptul că Emil Boc dă cu pumnul în masă la întâlnirea cu sindicatele, că apar probleme economice şi sociale tot mai puternice. Părerea mea este că, dincolo de eventuala gravitate a acestor discuţii telefonice, care au fost selectate sau nu, funcţia lor este de a acoperi, ca o perdea de fum, nişte evenimente grave care se produc în viaţa socială din România", a spus Năstase.

Întrebat cine crede că a făcut înregistrările, Năstase a precizat că acestea au fost făcute de "instituţiile specializate ale regimului Băsescu".

"Eu cred că am putea să vorbim despre sud-coreeni, sau despre australieni. Bănuiesc că răspunsul meu este suficient de inteligent ca să nu-mi puneţi mai departe alte întrebări în zona asta. Altfel, sigur că numai instituţiile specializate ale regimului Băsescu", a spus Năstase, răspunzând astfel unei întrebări referitoare la cei care au făcut înregistrările.

El a mai arătat că românii ar trebui să uzeze de porumbei călători şi să renunţe la telefoane mobile pentru a-şi păstra un relativ secret al corespondenţei.

"Iar în ceea ce priveşte acţiunea aceasta tot mai serioasă de ascultări, eu cred că în curând românii vor decide să nu mai folosească telefoanele mobile, şi să folosească porumbei călători. S-ar putea ca în felul acesta mesajele lor să rămână totuşi relativ confidenţiale. Nu vreau să spun că apăr în vreun fel eventuale înţelegeri de tipul celor sugerate de aceste stenograme, dar mi se pare absolut anormal să începem să trăim într-o societate care a fost atât de bine descrisă de către Orwell în cartea lui «1984»", a conchis Năstase.

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici