Năstase: CES, o şezătoare care ar trebui să îl transforme pe Băsescu în Pilat din Pont

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea BPN, că formaţiunea sa nu participă la întâlnirea CES întrucât aceasta este "o şezătoare" care ar trebui să îl transforme pe şeful statului în Pilat din Pont, care vrea să "se spele pe mâini" de măsurile de reduceri anunţate.

64 afișări
Imaginea articolului Năstase: CES, o şezătoare care ar trebui să îl transforme pe Băsescu în Pilat din Pont

Năstase: CES, o şezătoare care ar trebui să îl transforme pe Băsescu în Pilat din Pont (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Înţeleg că este o şezătoare acolo (la CES - n.r.), care ar trebui să îl transforme pe Traian Băsescu în Pilat din Pont. El a încercat să se spele pe mââini de povestea pe care a lansat-o şi aruncă responsabilitatea într-o curte comună, în care cei de acolo ar trebui, după aceea, să vină să spună «Noi am aprobat, noi suntem de vină»", a spus Năstase.

El a arătat că responsabilitatea pentru măsurile de reduceri de pensii şi salarii trebuie asumată de către şeful statului, Traian Băsescu.

"Responsabilitatea trebuie asumată clar de către Traian Băsescu. Dacă voia consultări cu noi, trebuia făcute nu prin distribuirea unui document în presă şi în grupul parlamentar al PDL care să ajungă şi la ceilalţi parlamentari. Era important să existe un dialog cu partidele într-o astfel de situaţie de criză, nu să ni se pună pe masă un text asupra căruia există deja o înţelegere", a spus Năstase.

Plenul Consiliului Economic şi Social (CES) urmează să se reunească luni, la ora 13.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici