Video Năstase: Dacă Băsescu nu ţine cont de propunerea noastră, ne adresăm CC

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, înaintea negocierilor PNL-PSD-UDMR, că dacă preşedintele Băsescu nu va ţine cont de propunerea acestora pentru postul de premier, cele trei partide vor solicita o clarificare constituţională la CC.

18 afișări

Năstase a spus că, în condiţiile în care Băsescu nu va ţine cont de propunerea celor trei partide pentru desemnarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministru, Parlamentul ar trebui să răspundă "unui eventual arbitrariu al preşedintelui".

El a adăugat că, dacă Băsescu va ignora voinţa acestei noi majorităţi parlamentare, una dintre soluţii ar fi apelarea la Curtea Constituţională.

Întrebat dacă PSD, PNL şi UDMR pot lua în calcul suspendarea preşedintelui, Năstase a răspuns: "Au apărut speculaţii cu suspendarea, eu cred că este vorba de o manevră, cineva vrea să plângă pe umărul preşedintelui. Să lăsam şmecheriile astea, nu e vorba de niciun fel de suspendare. Preşedintele mai are 40 de zile de mandat, să şi le ducă la capăt şi pe urmă să ne lase".

El a precizat că, dacă Băsescu va refuza propunerea PNL-PSD-UDMR, Parlamentul se poate adresa Curţii Constituţionale pentru clarificarea sensului spiritului Constituţiei, pentru clarificarea faptului că "preşedintele are anumite drepturi, dar şi responsabilităţi, iar acestea trebuie exercitate astfel încât să nu ducă la arbitrariu şi la forme de dictatură".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că PSD plănuieşte, pentru perioada următoare, cu sprijinul PNL, preluarea şefiei Camerei de către Adrian Năstase şi suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Roberta Anastase afirma că PSD, susţinut de PNL, încearcă să impună şefului statului, după adoptarea moţiunii de cenzură, un premier din partea acestor partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici