Năstase: Dacă nu reuşim să impunem premierul, mergem în opoziţie

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a declarat duminică după-amiază că, dacă partidul său nu va reuşi să-şi impună premierul în viitorul Cabinet, este mai bine ca PSD să meargă pentru o perioadă în opoziţie, în vederea asigurării echilibrului scenei politice.

18 afișări
Imaginea articolului Năstase: Dacă nu reuşim să impunem premierul, mergem în opoziţie

Năstase: Dacă nu reşim să impunem prim-ministru de la noi, mai bine mergem o perioadă în opoziţie (Imagine: Mediafax Foto)

“Eu cred că, dacă nu reusim să echilibrăm scena politică şi dacă nu reusim să impunem un premier de la noi, pe un program pe care să îl susţinem în cadrul viitorului Guvern, soluţia cea mai bună este sa intrăm pentru o perioadă în opoziţie”, a declarat Năstase.

Întrebat de ce ar trebui să se întâmple acest lucru, Năstase a precizat: “Tocmai pentru a asigura un echilibru politic. Există un preşedinte care vine din zona PDL. Cred că nu ar fi bine ca toată puterea să se concentreze într-o singură zonă şi ar fi important, din punct de vedere al democraţiei, să existe un anumit echilibru al puterii, care să poată asigura societatea civilă, cetăţenii României, împotriva unor tentaţii de abuz, de autoritarism”.

Năstase şi-a exprimat speranţa ca PSD să reuşească să impună un premier care, cu expertiza social-democraţilor şi cu experienţa guvernărilor anterioare, să facă faţă unei perioade dificile de criză.

Întrebat dacă doreşte o alianţă cu PNL, Năstase a precizat că, în cadrul unei înţelegeri cu liberalii, “lucrurile ar fi şi mai simple”.

“După doi ani în care PNL totuşi a avut un premier, în condiţiile în care PSD a sprijinit acest Guvern şi pe acest premier, ar fi acum firesc - avem de două ori mai multe mandate - ca premierul sa vina din partea PSD”, a subliniat Năstase.

Citeşte şi:

Geoană: Avem divergenţe cu PDL la structura guvernului

Tăriceanu: Este posibilă compatibilizarea programelor PSD şi PNL

Geoană: Poziţia de prim-ministru revine celor cu mai multe mandate

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici