Năstase despre reuniunea PSD de la Braşov: Nu sunt de acord cu întâlnirile în hoteluri şi cârciumi

Liderul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, comentând reuniunea unor lideri social-democraţi la Braşov, că este împotriva practicii întâlnirilor la hoteluri şi cârciumi, el exprimând speranţa că aceştia nu vor merge pe această linie şi se vor menţine în cadrul discuţiilor statutare, nu informale.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase despre reuniunea PSD de la Braşov: Nu sunt de acord cu întâlnirile în hoteluri şi cârciumi

Năstase despre reuniunea PSD de la Braşov: Nu sunt de acord cu întâlnirile în hoteluri şi cârciumi (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"Eu înţeleg că există o anumită practică a întâlnirilor în hoteluri şi în cârciumi. Eu sunt împotriva acestei formule. Noi avem un Comitet Executiv luni, nu înţeleg de ce ar trebui ca unii dintre liderii PSD să meargă la Braşov sâmbătă, duminică să serbeze Ziua Unirii (la Iaşi, n.r.), şi să vină luni la Bucureşti. Chiar nu înţeleg", a spus Năstase, despre întâlniriea unor lideri ai PSD, care urmează a se desfăşura la Braşov vineri seara şi sâmbătă dimineaţa.

Năstase a spus că practica întâlnirilor în hoteluri şi cârciumi a existat şi în 2005 şi 2006, el declarându-se în favoarea discuţiilor transparente, în cadru statutar, şi nu a celor informale, asemănătoare "repetiţiilor cu costume".

"Mi-aduc aminte - şi nu cu foarte multă plăcere - că aceeaşi practică a funcţionat în perioada 2005-2006 şi nu a dus la întărirea PSD. Eu sunt pentru discuţii transparente, în cadru statutar şi nu în formule care să asigure repetiţia cu costume în vederea unei discuţii în cadru statutar, care nu ar mai avea decât un rol formal", a spus Năstase.

El a spus că nu are rost ca social-democraţii să se prefacă, într-un fel, că sunt un partid, dacă merg pe o formulă care înseamnă, mai curând, aranjamente personale, care nu ţin seama de interesele celor din partid, ale organizaţiilor, ci doar de nişte mici aranjamente între unii dintre lideri.

"Această practică nu ar trebui să fie încurajată. Sper că organizaţiile noastre, lideriii noştri nu vor merge pe această linie. Eu doresc să existe o discuţie despre trecut şi o orientare şi o decizie clară pentru viitor", a conchis Năstase.

Unii lideri social-democraţi - respectiv şefi de filiale şi vicepreşedinţi - se vor reuni vineri seara şi sâmbătă dimineaţa, la Braşov, la întâlnire participând şi preşedintele Mircea Geoană, potrivit unor surse din partid.

Potrivit aceloraşi surse, la întâlnirea respectivă au fost invitaţi "anumiţi" lideri - şefi de filiale şi vicepreşedinţi, în timp ce alţii nu au primit asemenea invitaţii.

Năstase a participat, vineri, la o dezbatere a ISD, la care au venit şi Miron Mitrea, Ion Iliescu, Adrian Severin, Victor Ponta, Marian Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici