Năstase : Din informaţiile mele, oricum nu se va ridica monitorizarea pe Justiţie în vară

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, după BPN, că, din informaţiile lui, Comisia Europeană nu va ridica monitorizarea pe Justiţie în vara acestui an.

14 afișări
Imaginea articolului Năstase : Din informaţiile mele, oricum nu se va ridica monitorizarea pe Justiţie în vară

Năstase : Din informaţiile mele, oricum nu se va ridica monitorizarea pe Justiţie în vară (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a comentat informaţiile apărute în presa germană despre o presupusă disponibilitate a PSD de a-l "sacrifica", în schimbul ridicării monitorizării pe Justiţie de către Comisia Europeană şi a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine, oricum CE nu va ridica în această vară monitorizarea pe Justiţie.

Năstase a apreciat că astfel de informaţii, produse "pe o tehnică bine cunoscută" şi "specifică unor zone de specialişti în informaţii" încearcă să acrediteze ideea că în PSD ar exista intenţia realizării unui "târg" pentru "un sacrificiu ritualic" al persoanei sale în schimbul ridicării monitorizării pe Justiţie.

"Din informaţiile mele, oricum monitorizarea nu va fi ridicată în vara acestui an, dar aici este vorba de nişte interese, se doreşte o diminuare a prestigiului şi a imaginii publice a unor contracandidaţi (la prezidenţiale – n.r.)", a afirmat Năstase.

Presa a relatat, luni, citând un cotidian german, că "în cercurile PSD se vorbeşte despre un plan special, prin care să i se propună, chipurile, Comisiei Europene un troc: câţiva politicieni de rang înalt să ajungă în tribunal, iar, în schimb, executivul european să încheie monitorizarea şi restul cazurilor să fie clasate".

Potrivit sursei citate, "pentru PSD, un efect pozitiv secundar ar fi că ar putea scăpa de fostul premier Adrian Năstase, care lucrează prea evident la reîntoarcerea sa în prima ligă a puterii. Iar în Parlament, toţi cei cărora DNA le este pe urme vor putea răsufla uşuraţi".

Citeşte şi:

Iliescu, despre posibila sacrificare a lui Năstase: "Orice este posibil"

Kovesi cere Camerei să se pronunţe privind începerea urmăririi penale a lui Năstase

Năstase: Am mari rezerve în a candida la alegerile prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici