Năstase: E guvernarea mamei lui Boc, ca să ne dea afară?

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat, luni, înaintea BPN, că a început să îl enerveze "povestea cu plecatul de la guvernare", el răspunzând unor întrebări pe marginea deciziei mai multor filiale PDL de a rupe protocoalele locale cu PSD.

31 afișări
Imaginea articolului Năstase: E guvernarea mamei lui Boc, ca să ne dea afară?

Năstase: E guvernarea mamei lui Boc, ca să ne dea afară? (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Năstase a afirmat că "povestea asta cu plecatul de la guvernare" a început să îl enerveze.

"Guvernarea cui, a mamei lui Boc? A cui guvernare este asta, ca să ne dea afară? Este vorba de o coaliţie, decizia se va lua dacă rămânem în această coaliţie, asta e formula corectă sau nu? Chestia asta nu e guvernarea moştenită de Traian Băsescu de la navele care s-au pierdut în Marea Mânecii", a spus el.

Năstase a mai afirmat că procedura asumării răspunderii de către Guvern pe cele trei legi este "neserioasă" şi "absolut aberantă".

"Nu cred că este firesc să avem trei asumări de răspundere în aceeaşi zi, pe trei legi pe care încă nu le cunoaştem", a adăugat el.

Conducerea PDL va primi, până marţi, informări din partea tuturor Organizaţiilor judeţene ale partidului despre stadiul relaţiei cu PSD, majoritatea filialelor anunţând deja, din centralizarea făcută până duminică, ruperea coaliţiei la nivel local, au declarat surse din PDL.

Mai multe judeţe, precum Vaslui, Sibiu, Maramureş, Suceava au informat conducerea patidului că pe plan local se doreşte ruperea protocolului de colaborare dintre cele două partide, din mai multe motive, cel mai frecvent fiind acela că PSD a preferat să păstreze majorităţile cu PNL, la nivelul Consiliilor locale.

Democrat-liberalii nu mai doresc continuarea relaţiei cu PSD în coaliţia de guvernare, acest curent de opinie existând atât la nivelul organizaţiilor judeţene, cât şi la nivel parlamentar, senatorii PDL dând inclusiv un vot în grupul parlamentar în acest sens.

Guvernul angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu va adresa, marţi, Parlamentului, un mesaj cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii, discursul urmând să aibă loc imediat după asumarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, salarizării unitare şi reorganizării unor instituţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici