Năstase: Există presiune în PSD pentru candidat propriu la prezidenţiale. PNL ar putea obţine premierul

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD există o "anumită presiune" pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obţine poziţia de premier, dar europarlamentarele se dovedesc mai importante pentru partide.

1382 afișări
Imaginea articolului Năstase: Există presiune în PSD pentru candidat propriu la prezidenţiale. PNL ar putea obţine premierul

Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Există o anumită presiune, inclusiv din partea... în interiorul PSD pentru ca PSD să aibă un candidat propriu (la alegerile prezidenţiale - n.r.). Evident că acest lucru ar crea o foarte mare nervozitate în zona liberală. Poate că liberalii, unii dintre ei, şi-ar dori acest lucru, pentru că în felul ăsta, dacă PSD ar da preşedintele, atunci conform înţelegerii (protocolul USL - n.r.) ei ar avea şeful Guvernului. Dar chestiunea asta ar crea o foarte mare nemulţumire, evident, la nivelul lui Crin Antonescu", a declarat Năstase într-o emisiune la Antena 3.

Totodată, el a susţinut că decizia privind candidaturile pe liste separate la europarlamentare arată că aceste alegeri sunt mai importante decât cele prezidenţiale.

"Partidele trebuie să se hotărască în definitiv care sunt alegerile cele mai importante. Sunt alegerile europarlamentare, sunt alegerile prezidenţiale? (...) Din punctul meu de vedere, dacă alegerile prezidenţiale erau considerate cele mai importante, tocmai pentru a finaliza schimbările în cadrul regimului Băsescu, atunci la europarlamentare ar fi trebuit să se meargă împreună, pentru că rezultatele de la europarlamentare vor determina tot felul de tensiuni la nivel local", a susţinut Năstase.

El a precizat că primul care a anunţat candidatura pe liste separate la europarlamentare a fost preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Fostul lider al PSD a pledat pentru păstrarea unităţii USL cel puţin până la momentul alegerilor prezidenţiale de anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici