Năstase: În locul lui Geoană, îi răspundeam lui Băsescu, despre vizita la Vântu: Coane, lasă băşcălia

Liderul PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, că, în locul lui Mircea Geoană, i-ar fi dat lui Traian Băsescu, la întrebarea legată de vizita la Sorin Ovidiu Vântu, în confruntarea finală din campania pentru prezidenţiale, următorul răspuns: "Coane, fii serios, lasă băşcălia"

24 afișări
Imaginea articolului Năstase: În locul lui Geoană, îi răspundeam lui Băsescu, despre vizita la Vântu: Coane, lasă băşcălia

Năstase: În locul lui Geoană, îi răspundeam lui Băsescu, despre vizita la Vântu: Coane, lasă băşcălia (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Bogdan Maran)

Întrebat ce ar fi răspuns la întrebarea lui Traian Băsescu, legată de vizita nocturnă la Sorin Ovidiu Vântu, dacă ar fi fost în locul lui Mircea Geoană, Năstase a precizat: "I-aş fi spus: «Coane, fii serios. Lasă băşcălia, lasă poveştile astea. M-a chemat Vântu să-mi dea nişte documente despre tine şi să-mi povestească cum s-a întâlnit cu tine în 2004 ca să-l radeţi pe Năstase şi eu nu am fost de acord pentru că eu nu merg cu mişelii de genul ăsta cum mergeţi voi, cu tot felul de prostii». Scurt. Nu avea el treabă... Sigur, însă, că din afară, uneori, e uşor să vorbeşti".

Năstase a precizat că în campania pentru alegerile prezidenţiale Geoană a făcut patru greşeli: atitudinea evazivă faţă de tema referendumului, care i-a creat un avantaj lui Traian Băsescu şi i-a permis să intre cu o armă importantă în turul secund al scrutinului, vizita la Timişoara - "neinspirată", neasumarea totală, de către Geoană, a propriului partid, cu bune şi cu rele şi vizita la Sorin Ovidiu Vântu, care i-au confirmat practic atacurile lui Băsescu.

El a mai arătat că şi vizita, şi reacţia la întrebarea privind vizita pot fi considerate greşeli, având în vedere că Geoană nu a găsit o formulă de răspuns.

Preşedintele Traian Băsescu l-a întrebat de mai multe ori pe contracandidatul său Mircea Geoană, în timpul dezbaterii electorale finale din decembrie 2009, dacă i-a plăcut cu o noapte înainte, la întâlnirea cu Sorin Ovidiu Vântu, liderul PSD evitând iniţial să răspundă, după care l-a acuzat pe şeful statului că şi el s-a întâlnit de zeci de ori cu omul de afaceri.

Băsescu i-a spus lui Geoană că aşteaptă scuze la adresa românilor din partea lui Mircea Geoană. "Nici mie nu-mi place domnul Vântu aşa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră", a replicat Geoană.

Mircea Geoană a afirmat, în timpul schimbului de replici cu Băsescu pe tema relaţiilor cu Vântu, că a mers acasă la omul de afaceri pentru a discuta pe tema unui interviu acordat de liderul social-democrat jurnalistului cotidianului Gazeta Sporturilor Cătălin Tolontan.

Schimbul de replici dintre Băsescu şi Geoană a rămas celebru, din cauza faptului că răspunsul liderului PSD a părut, potrivit analiştilor politici, că l-a dezavantajat electoral pe acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici