Năstase: În PSD nu există condiţii acum pentru desemnarea unui contracandidat pentru Băsescu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, la Realitatea TV, că în PSD, în acest moment, nu există condiţii pentru desemnarea unui candidat la alegerile prezidenţiale care să blocheze obţinerea celui de-al doilea mandat de şef de stat de către Traian Băsescu.

13 afișări
Imaginea articolului Năstase: În PSD nu există condiţii acum pentru desemnarea unui contracandidat pentru Băsescu

Năstase: În PSD nu există condiţii acum pentru desemnarea unui contracandidat pentru Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Năstase a apreciat că este foarte dificil de identificat condiţiile de stabilire a unui contracandidat pentru Traian Băsescu, având în vedere coabitarea la guvernare dintre PSD şi PDL.

Năstase a arătat, totodată, că nici preşedintele PSD, Mircea Geoană, nici el personal, nu au toate elementele pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale.

El a precizat că va trebui luată o decizie în ceea ce priveşte parcursul PSD pe viitor, având de ales între a rămâne "o anexă a guvernării" sau o linie proprie.

Năstase a spus că, în ceea ce îl priveşte, candidatura sa la alegerile prezidenţiale va depinde de ce fel de candidat va dori PSD să desemneze, de ceea ce se va întâmpla cu guvernarea şi, totodată, de modul în care PSD va trata alegerile prezidenţiale - dacă va decide să le trateze la modul serios.

Potrivit lui Năstase, PSD va trebui să vadă, la Congres, dacă va dori un candidat anti-Băsescu sau nu şi dacă guvernarea va merge în paralel cu campania pentru alegerile prezidenţiale.

Năstase a mai arătat că alegerile prezidenţiale vor fi câştigate în turul secund, unde vor intra Traian Băsescu şi candidatul PSD, care va trebui, pentru a avea câştig de cauză, să contabilizeze sprijinul electoratului PSD, PNL şi UDMR.

El a mai arătat că există posiblitatea ca în PSD să apară un alt potenţial candidat la prezedenţiale, în afara sa şi a lui Mircea Geoană, şi a precizat că nu doreşte ca în perioada următoare PSD să fie prins în "dihotomia" Adrian Năstase - Mircea Geoană în ceea ce priveşte decizia referitoare la candidatul la alegerile prezidenţiale.

Năstase a mai apreciat că, la alegerile prezidenţiale, electoratul va fi împărţit în două: pro-Băsescu şi anti-Băsescu, iar el ar fi un candidat anti-Băsescu.

El a arătat că nu ar candida ca independent, fiind convins că, la nivel naţional, nu are şanse să se "protejeze" şi că un experiment gen Oprescu-Primăria Capitalei nu ar avea şanse de reuşită la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici