Năstase: La vot, puneţi în balanţă că ambii candidaţi au vorbit cu un om de afaceri şi 5 ani de criză

Adrian Năstase crede că Traian Basescu nu a dovedit decât că e un bun "securist", "un om care se pricepe să urmărească, să spioneze, să manevreze informaţii" şi că, la vot, trebuie puse în balanţă faptul că şi Geoană şi Băsescu au avut dialoguri cu un om de afaceri şi cei cinci ani de criză.

9 afișări
Imaginea articolului Năstase: La vot, puneţi în balanţă că ambii candidaţi au vorbit cu un om de afaceri şi 5 ani de criză

Năstase: La vot, puneţi în balanţă că ambii candidaţi au vorbit cu un om de afaceri şi 5 ani de criză (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Adrian Năstase a făcut aceste declaraţii, vineri, pe blogul său, sub titlul "Despre securişti şi preşedinţi de stat", referindu-se şi la dezbaterea electorală de joi seară dintre candidaţii Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

"Am aflat aseară că ambii candidaţi la Preşedinţie s-au întâlnit cu cetaţeanul Vântu. Nu ştiam că acest gen de întâlniri este un test pentru a fi preşedinte. Şi dacă este, explicaţi-mi sensul lui. Sunt două variante:

1. dacă te întâlneşti cu Vântu, e bine, deci ai calităţi pentru a fi şef de stat; înţeleg că aici s-au calificat amândoi;

2. dacă nu te întâlneşti cu Vântu, eşti bun de preşedinte; aici amândoi pierd.

Prin urmare, Geoană şi Băsescu rămân umăr la umăr. Nimic nou deocamdată", scrie Năstase.

Adrian Năstase adaugă, însă, că, dacă se lasă deoparte criteriul "cine cu cine s-a întâlnit", Mircea Geoană a dovedit că "are un plan coerent şi documentat", are un prim-ministru, Klaus Iohannis, nu numai experimentat în administraţie, dar şi independent şi intransigent, iar Traian Băsescu nu a dovedit decât că e un bun "securist".

"Adică un om care se pricepe să urmărească, să spioneze, să manevreze informaţii. Să le primească de la cine trebuie din servicii, să le utilizeze, să le dea la presă mogulilor (când trebuie) - astea sunt detalii care, poate, cândva se vor lămuri", precizează liderul PSD, adăugând că, probabil, dacă Băsescu ar câştiga alegerile, ar urma "o nouă perioadă de scandaluri". "«Mi-aţi dat referendum, mi-aţi dat un nou mandat, daţi-mi acum un nou parlament, prin alegeri anticipate, ca să vă fac fericiţi", scrie Năstase despre Băsescu.

El arată că pe 6 decembrie românii au de ales un "securist" sau "un preşedinte, care împreună cu un prim-ministru independent şi o majoritate parlamentară, poate scoate ţara din criză".

"Votaţi cu mintea limpede. Puneţi în balanţă ceea ce am aflat cu toţii aseară (ambii candidaţi au avut dialoguri cu un important om de afaceri) şi ceea ce am aflat şi am trăit cu toţii în ultimii cinci ani: adică România subdezvoltată, subfinanţată, izolată, sărăcită, jefuită, lipsită de speranţă, ocolită de oportunităţi, depăşită în viteză de toate statele Europei, pe autostrăzile pe care ei le au şi noi nu", mai scrie liderul PSD.

Potrivit lui Năstase, ce face Băsescu în această campanie nu este "nici nou, nici de speriat", ci este "tentativa calculată, premeditată şi cinică a preşedintelui încă în funcţie de a vorbi despre cu totul altceva decât despre tema fundamentală", adică ieşirea din criză.

"Preşedintele crizei aseară a mai provocat una - o criză artificială, o petardă, cu scopul de a speria şi de a panica populaţia. Conform tabloului prezidenţial, România e prosperă şi fericită, firmele funcţionează bine, exportul e pe plus, salariile vor creşte, locurile de muncă nu sunt în pericol, totul e excepţional. Mulţumim din inimă partidului, nu-i aşa? Nu. Dincolo de spectacolul de sunet şi lumini, realitatea e în continuare una sumbră. Şi, după ce beţia de efecte speciale se va fi terminat, va trebui să ne confruntăm cu efectele votului nostru. Încă 5 ani lungi. Aşa că mesajul meu ramâne acelaşi - dacă vrem un preşedinte, un guvern, un plan anticriză şi o speranţă de ieşire din criză, votaţi Mircea Geoană", încheie Adrian Năstase.

Site-ul Hotnews.ro şi ediţia online a săptămânalului "Academia Caţavencu" au dat publicităţi, joi, fotografii despre care spun că atestă faptul că liderul social-democrat Mircea Geoană l-ar fi vizitat, miercuri noapte, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, la reşedinţa acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici