Năstase: Majoritatea celor care au votat cu Băsescu au deja rezerve serioase

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că el crede că aceia care au votat cu Traian Băsescu în 2004 "au deja rezerve serioase" după primul mandat al acestuia.

22 afișări
Imaginea articolului Năstase: Majoritatea celor care au votat cu Băsescu au deja rezerve serioase

Năstase: Majoritatea celor care au votat cu Băsescu au deja rezerve serioase (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu a arătat măsura capacităţii sale de a conduce România şi nu cred că cineva şi-ar mai dori încă un mandat de-al său, sau, în sfârşit, probabil că mai sunt unii dintre cei interesaţi, dar marea majoritate dintre cei care au votat cu el, fără îndoială că au deja rezerve serioase", a spus Năstase. El a adăugat că aşteptările legate de Mircea Geoană sunt foarte mari, în cazul în care acesta va câştiga un mandat în fruntea statului.

"Ce-ar trebui să facă Mircea Geoană şi echipele care se vor forma: aşteptările sunt foarte mari, aşteptări pentru a asigura stabilitate politică, capacitatea de a dovedi că o coaliţie poate să funcţioneze, pentru că până acum nicio coaliţie de partide nu a funcţionat la guvernare. Au funcţionat în opoziţie, dar la guvernare nicio coaliţie nu a funcţionat. Deci aceasta este o primă problemă şi testul acesta va veni după alegeri, pentru că, deocamdată, nu se discută despre posturi în ministere, despre anumite chestiuni care ştim bine pot să ducă la o înfierbântare a relaţiilor dintre partidele respective", a spus Năstase.

Acesta a adăugat că o altă problemă se leagă de modalitatea cea mai bună privind liniile de acţiune economică pentru reluarea creşterii economice.

"Aici iar vor fi multe semne de întrebare: cum se vor echilibra veniturile şi cheltuielile, prin măsuri de creştere a veniturilor sau prin măsuri de scădere a cheltuielilor. Până la urmă, în timp, prin modelul pe care îl oferim, recunoscând şi greşelile pe care de-a lungul anilor le-am făcut, unii mai multe, alţii mai puţine, reuşim totuşi să modelăm şi mentalitatea colectivă. Nu cred că Mircea Geoană va genera o imagine de tip care merge la o cârciumă, bea în cârciumă şi se urcă după aceea la volanul maşinii. Sunt multe diferenţe", a spus Năstase.

Acesta a adăugat că pentru echipa lui Geoană este important să arate că, "dincolo de ceea ce este un val negativ tot mai puternic în legătură cu Traian Băsescu", există şi o alternativă pozitivă şi soluţii care să le dea încredere oamenilor că după alegerile prezidenţiale poate urma o perioadă bună.

Adrian Năstase s-a aflat, sâmbătă, la Târgu Mureş, pentru a-şi lansa volumul "Interviuri", o colecţie de aproape o sută de interviuri pe care le-a acordat presei străine, în perioada în care a fost premier al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici