Năstase: Noua Constituţie încearcă să desfiinţeze instituţiile care nu îi convin lui Traian Băsescu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, joi, la Atena 3, că prin modificările Constituţiei propuse de Guvern se încearcă "demonizarea" instituţiilor care nu îi convin preşedintelui Traian Băsescu.

46 afișări
Imaginea articolului Năstase: Noua Constituţie încearcă să desfiinţeze instituţiile care nu îi convin lui Traian Băsescu

Năstase: Noua Constituţie încearcă să desfiinţeze instituţiile care nu îi convin lui Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Năstase a spus că propunerile Guvernului privind Parlamentul unicameral, schimbarea procedurii de suspendare a preşedintelui şi de numire a Consiliului Superior al Magistraturii duc către o dictatură.

"O dictatură înseamnă de fapt eliminarea celorlalte puteri de către puterea executivă, reprezentată de un singur om. CSM, de exemplu, se transformă într-un Consiliu Superior al Magistraturii şi ONG-urilor apropiat puterii. Este inadmisibil, este absolut aberant ca în CSM să fie mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor decât judecători", a afirmat el la Antena3.

El a spus că, pe lângă CSM, modificările propuse de Guvern duc şi la slăbirea Parlamentului.

"Practic, asistăm la o desfiinţare a instituţiilor, la demonizarea instituţiilor care nu îi convin lui Traian Băsescu. Asistăm la o atacare a principiului separaţiei puterilor. (...) Ceea ce ne-am obişnuit să spunem în anii '90, că drumul către democraţie este ireversibil, mi se pare că nu mai este atât de adevărat. După părerea mea, este probabil unul dintre cele mai grele momente din istoria post-decembristă", a afirmat Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, de la Guvern, propunerea de iniţiere a revizuirii Constituţiei, pe care a trimis-o, "în calitate de iniţiator al revizuirii" Legii fundamentale, spre avizare Consiliului Legislativ, urmând să o înainteze Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici