Năstase: PSD are nevoie de o conducere colectivă

PSD are nevoie de o conducere colectivă, pentru că şi-a pierdut direcţia şi logica de a funcţiona coerent, a declarat fostul preşedintele al PSD Adrian Năstase, într-un interviu acordat agenţiei Rompres şi postat pe blogul său personal.

1 afișare
Imaginea articolului Năstase: PSD are nevoie de o conducere colectivă

Năstase: PSD are nevoie de o conducere colectivă

"Această propunere ar fi o soluţie temporară, menită să îi aducă înapoi pe toţi cei care reprezintă un curent important din partid şi care să ajute, cumva, la revenirea noastră", mai afirmă Năstase.

Întrebat unde s-ar afla Mircea Geoană în această formulă, în interiorul sau în afara echipei de conducere, Adrian Năstase răspunde: "În interiorul sau în afara echipei de conducere. Nu pot să vă răspund, fiindcă nu eu aleg conducerea partidului, ci o structură de reprezentanţi naţionali ai PSD. Ei vor decide şi rolul lui Mircea Geoană, şi al lui Adrian Năstase şi al tuturor celorlalte nume".

El susţine că momentele delicate, importante pentru partid sunt exact perioadele când se face diferenţa între oportunişti şi membri loiali. "Cine îşi alege asemenea momente pentru răfuieli personale, pentru a se pune în valoare sau pentru a-şi rezolva ecuaţii mai vechi, este un laş, un om care rămâne singur în politică", adaugă Năstase, precizând că el a crezut mereu în echipe, deşi a avut şi dezamăgiri.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că românii au avut colective, şi anume CAP-urile de pe vremea comuniştilor. "Colective ştiţi că am avut, au fost CAP-urile", a spus Nicolae Văcăroiu. "E o propunere a domnniei sale. Eu cred că trebuie să avem o conducere care să fie competentă, să se implice şi care să reuşească prin ceea ce face să se impună, nu cu forţa, în faţa colegilor de partid", a precizat Nicolae Văcăroiu. El a explicat că în actuala formulă de conducere din PSD decizia este una colectivă. "Biroul Permanent Naţional nu înseamnă o conducere colectivă? Deciziile majore le ia Comitetul Executiv, care înseamnă BPN-ul plus preşedinţii de organizaţii de la nivel de judeţe, deci tot colectivă este decizia în final, dacă respecţi statutul", a arătat el.

La rândul său, secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, pentru MEDIAFAX, că principiul conducerii colective este o realitate concretă în PSD, că actuala conducere trebuie susţinută şi respectată şi că regretă caracterul public al discuţiilor iniţiate prin afirmaţiile lui Adrian Năstase. Corlăţean a spus că PSD este, probabil, singurul partid din România care are o conducere colectivă şi în care deciziile se iau de o manieră colectivă, prin vot. El a subliniat că este vorba despre o conducere aleasă la Congresul din decembrie 2006, care a primit mandatul de a readuce PSD la guvernare. El a precizat că decizii în PSD se iau în general în urma unei dezbateri serioase, în special în ceea ce priveşte temele politice mai sensibile, aşa cum a fost cazul moţiunii de cenzură, care a fost precedată de o dezbatere de şapte ore în Comitetul Executiv Naţional, iar decizia a fost adoptată prin vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici