Năstase: S-ar putea ca domnul Cioloş să fi primit un "cadou otrăvit"

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că desemnarea lui Dacian Cioloş pentru postul de comisar european pentru Agricultură este un lucru pozitiv, dar că s-ar putea ca acesta să fie "un cadou otrăvit" din cauza dificultăţii acestui portofoliu.

28 afișări
Imaginea articolului Năstase: S-ar putea ca domnul Cioloş să fi primit un "cadou otrăvit"

Năstase: S-ar putea ca domnul Cioloş să fi primit un "cadou otrăvit" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Năstase, care şi-a lansat, sâmbătă, la Târgu Mureş, volumul "Interviuri", a declarat că desemnarea Cioloş pentru postul de comisar pentru Agricultură implică o responsabilitate mult mai mare decât cea a primului comisar din partea României, Leonard Orban, care a primit portofoliul pentru Multilingvism.

"Consider că este un lucru bun, un lucru pozitiv, un lucru important desemnarea domnului Cioloş comisar pentru Agricultură. Este un lucru bun pentru că într-adevăr faţă de «repartizarea» anterioară în cadrul Comisiei (Europene - n.r.) de care a beneficiat domnul Orban şi noi împreună cu dânsul, această responsabilitate este într-adevăr mult mai mare. Sigur, nu vreau să privesc lucrurile foarte departe în viitor şi să spun că s-ar putea să fie un cadou otrăvit, pentru că aici vor fi numeroase probleme" a afirmat Năstase.

Acesta a spus că politica agricolă este în acest moment puternic contestată, iar mulţi reprezentanţi ai ţărilor europene vor ca politica specială de subvenţionare a agriculturii să fie moderată.

"La un moment dat, sigur va fi nevoie şi de un ţap ispăşitor şi de aceea va fi nevoie ca domnul Cioloş, Comisia, domnul Barosso şi noi să fim extrem de atenţi pentru că ţări care vor să primească subvenţii importante sunt Franţa, România, mai sunt şi alte ţări fără îndoială, dar s-ar putea ca, la un moment dat, domnul Cioloş să fie în situaţia de a lua decizii nepopulare chiar faţă de România", a arătat Năstase.

Chestionat cu privire la întrebarea unui jurnalist adresată lui Barosso pe marginea nominalizării unui comisar pentru Agricultură dintr-o ţară care a avut la un moment dat fondurile suspendate pe acest domeniu, al politicii agricole comune, Năstase a opinat că problema ridicată viza rolul jucat până acum de România.

"Întrebarea respectivă vizează rolul pe care noi l-am jucat în aceşti doi-trei ani, trei ani aproape, de când suntem membri ai UE prin faptul că am fost în permanenţă ţara căreia să i se spună ce trebuie să facă, ţara care trebuia doar să voteze pe linie cu ceilalţi pentru a crea unanimităţi. Cred că avem o şansă mai bună, sper, ca după alegerile de la sfârşitul anului, să ne repoziţionăm ca membri ai UE care au făcut sacrificii destul de mari pentru a deveni membri ai acestui club, dar care, în felul acesta, au căpătat şi dreptul de a-şi spune părerea şi a-şi apăra interesele în cadrul UE", a spus Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici