Năsui la RFI: Putem discuta cu PNL, însă mai întâi trebuie să trecem printr-un proces electoral

​USR ar fi dispus să discute cu PNL în vederea unei eventuale colaborări, însă numai dacă partidul aflat acum la putere acceptă unele reforme, declară la RFI vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Claudiu Năsui.

139 afișări
Imaginea articolului Năsui la RFI: Putem discuta cu PNL, însă mai întâi trebuie să trecem printr-un proces electoral

Năsui la RFI: Putem discuta cu PNL, însă mai întâi trebuie să trecem printr-un proces electoral

"Până atunci, e doar o discuţie pe caşcaval care mie mi se pare inutilă", afirmă fostul ministru al Economiei.

Unii lideri ai PNL precum Robert Sighiartău şi Gheorghe Falcă au dat semne în ultimele săptămâni că ar vrea o apropiere de USR, fie acum, fie după alegerile europene de anul viitor.

Claudiu Năsui spune că USR ar accepta să discute despre o eventuală colaborare cu PNL, însă în anumite condiţii: "Sunt câteva reforme majore de care ţara asta are nevoie, sunt greu de făcut, deranjează nomenclaturile din zonele acelea, dar alea trebuie făcute. Eu vă zic că dacă ar fi PNL-ul de acord să facem modificări legislative care nici măcar nu trebuie neapărat să fii la guvernare, poţi să ai majoritate în Parlament, să-ţi treacă legea, adică să schimbăm efectiv esenţa, atunci putem să avem o discuţie. Până atunci, e doar o discuţie pe caşcaval care mie mi se pare inutilă".

Întrebat la ce reforme se referă, vicepreşedintele USR a explicat: "De exemplu, o reducere drastică a impozitării muncii. România are cele mai mari taxe pe munca pe salariile mici, pe salariul minim din absolut toată Europa şi în acelaşi timp suntem pe locul unu la sărăcie în muncă, suntem pe locul doi la sărăcie, pe locul unu la exod, pe locul trei la inactivarea forţei de muncă".

Reporter: Dar dincolo de reforme, în ce condiţii ar fi dispus USR să colaboreze cu PNL pentru o nouă eventuală guvernare, ce ar trebui să se întâmple?

Claudiu Năsui: În primul rând, alegeri, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral, să aleagă românii ce gen de Românie vor, au ales şi în 2020, doar că unii au crezut că aleg, votând PNL, votează anti PSD şi nu s-a întâmplat, cred că trebuie să trecem printr-un proces electoral şi după aceea să avem o discuţie pe reforme.

Reporter: Deci USR nu s-ar întoarce la guvernare decât după alegeri? Dacă se rupe coaliţia PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, ce faceţi?

Claudiu Năsui: Nu am avut o discuţie cu colegii pe partea aceasta, dar vă pot spune ce aş susţine eu: fără reforme nu ar trebui să... nu vreau să mai fim la guvernare, dar nu la putere. Ultima oară, USR-ul a fost la guvernare, dar nu a fost la putere, nu am putut face nici o mare reformă şi atunci, asta ar trebui să se întâmple acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici