Nati Meir îşi dă demisia din Parlament şi părăseşte România pentru totdeauna

Deputatul Nati Meir a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în cursul săptămânii viitoare, luni sau marţi, îşi va da demisia din Parlament şi că va părăsi România pentru totdeauna, împreună cu familia sa.

15 afișări
Imaginea articolului Nati Meir îşi dă demisia din Parlament şi părăseşte România pentru totdeauna

Nati Meir îşi dă demisia din Parlament şi părăseşte România pentru totdeauna (Imagine: Mediafax Foto)

"Luni sau marţi îmi voi a demisia din Parlament", a anunţat Nati Meir, precizând că gestul său de protest are trei cauze: o ordonanţă a Guvernului, care limitează accesul parlamentarilor în penitenciare, presiunile care se exercită în Parlament, la vot, şi o declaraţie recentă a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, care ar fi spus "că evreii din România trebuie să plece din ţară".

"În maxim o lună, eu şi familia mea ne facem bagajele şi plecăm din ţară, după ce am trăit 13 ani în România. Vând tot ce am şi plec”, a spus deputatul Nati Meir, adăugând că nu mai vrea să rămână în politica românească.

Nati Meir a mai arătat că în ultima lună a fost de două ori la PRM, pentru a discuta despre candidatura sa, şi ştie că în şedinţa Biroului Permanent de miercuri, se stabilise să candideze din partea acestui partid.

Cu toate acestea, Meir a precizat că în cursul dimineţii de joi, a fost vizitat acasă de Corneliu Bichineţ, care i-a transmis că vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş nu este de acord cu candidatura sa pe listele partidului.

Meir a mai spus că, atât Corneliu Bichineţ, cât şi senatorul Gheorghe Funar vor părăsi PRM în curând, din cauza tensiunilor din partid.

Nati Meir a fost ales parlamentar în actuala legislatură pe listele PRM, dar imediat după ce a obţinut mandatul de deputat a părăsit formaţiunea în urma unui scandal cu conducerea partidului.

Vadim Tudor a anunţat, în urmă cu câteva săptămâni, că Meir ar putea să revină în PRM şi că la nivelul conducerii partidului se analiza această variantă.

C.V. Tudor a spus, atunci, într-o conferinţă de presă, că el este dispus să îl ierte pe Nati Meir pentru disputa pe care a avut-o în acest mandat, dar că ar fi "alţii" care nu sunt dispuşi "să treacă peste acest diferend”.

Liderul PRM a anunţat, miercuri seară, după şedinţa Biroului Permanent, că Nati Meir va fi candidat PRM pentru alegerile generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici