NATO: Nu există sancţiuni pentru nerespectarea angajamentelor

Nu există sancţiuni care pot fi aplicate statelor care nu respectă angajamentele asumate în ceea ce priveşte bugetul alocat Apărării, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, un oficial NATO.

87 afișări
Imaginea articolului NATO: Nu există sancţiuni pentru nerespectarea angajamentelor

NATO: Nu există sancţiuni pentru nerespectarea angajamentelor

Potrivit oficialului citat, NATO doreşte ca toate statele să atingă obiectivele asumate în ceea ce priveşte bugetul. "Dar înţelegem că există şi constrângeri", a adăugat sursa citată.

"De fapt, nu este doar cazul României. Doar câteva state respectă obiectivul privind bugetul alocat Apărării. Încurajăm toate statele să respecte angajamentele în ceea ce priveşte bugetul alocat Apărării. Suntem încrezători că autorităţile române vor face tot ceea ce pot pentru a şi îndeplini angajamentele asumate", a mai spus oficialul NATO.

Referitor la posibilitatea de a exclude România din anumite comandamente NATO, din cauza bugetului prea mic alocat Apărării, oficialul a spus :"În trecut, nu s-a pus niciodată o astfel de problemă".

Fostul ministru al Apărării Teodor Atanasiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Apărării are cel mai mic buget de când România a intrat în NATO, motiv pentru care ar putea fi eliminată din diverse comandamente ale acestei structuri.

Citeşte şi

Atanasiu: România ar putea fi eliminată din comandamente ale NATO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici