Nazare îi oferă lui Şova un cântar pentru zăpadă. Şova: A absolvit şcoala de dansuri şi bune maniere

Deputatul PDL Alexandru Nazare a prezentat, luni, moţiunea simplă a PDL pe tema deszăpezirii şi i-a oferit ministrului Dan Şova un cântar cu care să stabilească exact câtă zăpadă are de ridicat CNADNR, social-democratul replicând că democrat-liberalul a absolvit "şcoala de dansuri şi bune maniere".

162 afișări
Imaginea articolului Nazare îi oferă lui Şova un cântar pentru zăpadă. Şova: A absolvit şcoala de dansuri şi bune maniere

Deputatul PDL Alexandru Nazare (Imagine: Alexandru Chiţu/Mediafax Foto)

Nazare a prezentat moţiunea şi a criticat Guvernul pentru modul în care a gestionat deszăpezirea. De asemenea, fostul ministru democrat-liberal al Transporturilor l-a criticat şi pe ministrul Dan Şova, care declara că CNADNR ar fi ridicat 2,26 de milioane de tone de zăpadă de pe drumurile naţionale.

Alexandru Nazare a mai spus că PDL ar vrea ca ministrul Şova să prezinte un raport complet privind costurile dezăpezirii, contractele încheiate şi verificările făcute de Corpul de Control al premierului privind modul în care au fost încheiate aceste contracte.

Deputatul PDL i-a înmânat social-democratului un cântar, cu care acesta să stabilească exact cantitatea de zăpadă pe care CNADNR o are de ridicat de pe şosele şi drumuri. "Folosiţi cântarul!", şi-a încheiat Nazare prezentarea moţiunii.

Ministrul PSD a ţinut să ofere un răspuns gestului PDL: "Sincer, mă aşteptam ca generaţia mai tânără a PDL să nu umble şi ea cu ocaua mică!".

Dan Şova l-a numit pe Alexandru Nazare drept "fostul ministru de 78 de zile", făcând referire la scurta perioadă în care democrat-liberalul a fost ministru al Transporturilor, sub conducerea fostului premier Emil Boc.

Dan Şova a mai precizat că stabilirea cantităţii de zăpadă "are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafaţa kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roşu, în cod portocaliu".

"Am aici, pentru domnul deputat Nazare, am rugat inginerii care ştiu mai multă matematică decât la şcoala de dansuri şi bune maniere, pe care a absolvit-o dânsul, cum se calculează cantitatea de zăpadă", a spus Şova.

Social-democratul i-a mai spus democrat-liberalului că este vorba despre "lucruri simple" şi că dacă nu s-ar uita pe internet doar la desene animate, ar afla şi alte informaţii publice.

"Lucruri simple, în cele 78 de zile de ministeriat mă aşteptam să le aflaţi!", i-a spus Şova lui Nazare.

Deputaţii dezbat, luni, moţiunea simplă iniţiată de PDL şi intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD şi PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici