Neamţu: Avem mari îndoieli că Traian Băsescu va reuşi să convingă cu Mişcarea Populară

Preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat, marţi, că are mari îndoieli că preşedintele Traian Băsescu va reuşi să convingă cu Mişcarea Populară, în condiţiile în care aceasta se lansează "cu foşti lideri ai UNPR şi PSD",.

557 afișări
Imaginea articolului Neamţu: Avem mari îndoieli că Traian Băsescu va reuşi să convingă cu Mişcarea Populară

Mihail Neamţu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Mihail Neamţu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că "despărţirea lui Traian Băsescu de PDL este urmată de un nou proiect, Mişcarea Populară".

"Dacă Traian Băsescu, şeful statului român, crede că, în calitate de preşedinte al României, poate să faciliteze obţinerea de sedii pentru Mişcarea Populară, dacă domnia sa crede că, în calitate de şef al statului, poate redescoperi cetăţenia activă, dacă crede că poate să lanseze o mişcare populară cu foşti lideri ai UNPR şi PSD, avem mari îndoieli că va reuşi să convingă", a afirmat el.

Neamţu a spus că regretă "intervenţiile vehemente" ale şefului statului în favoarea unei "persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea".

"Respectăm contribuţia lui Traian Băsescu la statul de drept, orientarea sa pro-atlantică, viziunea sa deschisă faţă de Republica Moldova, respectăm contribuţia domniei sale la o justiţie independentă. Suntem dezamăgiţi de opţiunile domniei sale în ceea ce priveşte subiectul Daniel Morar, despărţirea de Daniel Morar ni s-a părut regretabilă. Regretăm, de asemenea, intervenţiile vehemente în favoarea unei persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea. Mi se pare că un preşedinte echidistant nu trebuia să intervină brutal în viaţa internă a unui partid", a spus Neamţu.

Mihail Neamţu va participa, marţi seară, la Cluj-Napoca, la conferinţa publică "Sclavie şi Libertate în România postcomunistă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici