Nechifor: PDL a gestionat decapitarea pădurilor sucevene, preşedintele CCR este implicat

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, luni, că PDL a gestionat "decapitarea pădurilor sucevene", iar iniţiatorul unei legi prin care 2.480 de hectare de pădure din Suceava au fost trecute la Bistriţa Năsăud pentru a fi rase este Augustin Zegrean, preşedintele CCR.

404 afișări
Imaginea articolului Nechifor: PDL a gestionat decapitarea pădurilor sucevene, preşedintele CCR este implicat

Nechifor: PDL a gestionat decapitarea pădurilor sucevene, preşedintele CCR este implicat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Nechifor a spus, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care este inginer silvic, ar fi trebuit să se preocupe de pădurile sucevenilor, dar acesta nu a intervenit pentru oprirea defrişărilor.

Deputatul PSD a adăugat că implicarea PDL în "decapitarea pădurilor" din Suceava este edificatoare când în anul 2008, trei deputaţi PD, Augustin Zegrean, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, Ioan Oltean şi Daniel Buda au iniţiat o lege prin care 2.480 de hectare de pădure din proprietatea comunei Poiana Stampei au fost transferate la Bistriţa Năsăud.

"Pădurea a fost transferată ca să fie rasă de firme PDL", a spus Nechifor.

El a mai declarat că defrişări masive sunt în Cârlibaba sau în Stulpicani, în zona Codrilor seculari de la Slătioara, şi a prezentat imagini preluate de pe Google Earth, unde se văd zonele despădurite.

"Dezastrul este foarte mare", a mai spus Nechifor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici