NEGOCIERI pentru susţinerea Guvernului: PSD renunţă la un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în favoarea USR/ Liderul grupului minorităţilor: Noi nu vom influenţa

Eugen Nicolicea nu va mai fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Funcţia a fost preluată de un deputat USR, respectiv Vlad Duruş, decizia fiind validată, luni, de Biroul permanent al forului legislativ. Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, a declarat că, în urma discuţiilor cu liderul PSD Viorica Dăncilă, părerile sunt împărţite "jumătate jumătate" în rândul reprezentanţilor minorităţilor, altele decât UDMR, privind susţinerea Guvernului la votul din Parlament.

3930 afișări
Imaginea articolului NEGOCIERI pentru susţinerea Guvernului: PSD renunţă la un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în favoarea USR/ Liderul grupului minorităţilor: Noi nu vom influenţa

NEGOCIERI pentru majoritatea în Parlament: PSD renunţă la un vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în favoarea USR

Astfel, PSD rămâne cu doi vicepreşedinte ai Camerei Deputaţilor, Florin Iordache şi Carmen Mihălcescu, PNL cu unul, respectiv Marilen Pirtea, iar USR primeşte o poziţie de vicepreşedinte al forului legislativ, şi anume Vlad Duruş.

De asemenea, deputatul Daniel Constantin va fi secretar al Biroului Permanent, în locul deputatului USR Silviu Dehelean. Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu va ocupa funcţia de chestor. Astfel, PNL are acum trei funcţii în Biroul permanent în această sesiune parlamentară, un vicepreşedinte, un secretar şi un chestor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a reunit, luni, de la ora 13.00, la Parlament.

Tot luni vor fi luate decizii cu privire la liderii grupurilor din Camera Deputaţilor, în şedinţele partidelor parlamentare.

Liderul grupului minorităţilor, despre susţinerea Guvernului: Probabil o să votăm jumătate jumătate

"Noi probabil că o să votăm jumătate jumătate. A fost o discuţie foarte bună. O să avem o discuţie şi cu o delegaţie PNL miercuri, după votul final. Eu personal n-am să vă spun niciodată nimic, pentru că în momentul ăla orice aş spune eu s-ar resfrânge pe grup. Fiecare coleg reprezintă o altă organizaţie şi niciodată n-o să impun vreunui coleg punctul meu de vedere. Am discutat o serie de chestiuni punctuale care ne interesează pe noi, spre exemplu legea minorităţilor care se târâie de atâta timp. A fost o informare reciprocă, n-a fost o negociere. Grupul este împărţit. Nu se schimbă punctul de vedere al colegilor după o întâlnire", a declarat Varujan Pambuccian luni, în Parlament, după discuţia cu premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, Pambuccian a spus că grupul minorităţilor naţionale, altele decât UDMR, nu vor influenţa votul privind susţinerea Guvernului în Parlament.

"Noi nu vom influenţa. Sunt foarte mulţumit că nu vom influenţa rezultatele", a declarat acesta.

Viorica Dăncilă a purtat discuţii luni cu grupul minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, altele decât UDMR, în vederea obţinerii unei susţineri a Guvernului la votul în Parlament.

Premierul a mai declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cele trei propuneri de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a spus că va da un răspuns într-un timp scurt.

ALDE a decis să se retragă de la guvernare iar şansele unei moţiuni de cenzură în acest moment ar fi foarte mari. Viorica Dăncilă a transmis foştilor colegi din ALDE, nemulţumiţi de decizia conducerii partidului, să vină alături de PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici