Negocieri PNL-PSD marţi ora 18.00, PNL-UDMR miercuri ora 9.00 şi PNL-PDL ora 12.00

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, marţi , pentru MEDIAFAX, că liberalii au stabilt programul negocierilor cu partidele politice, urmând să se întâlnească cu PSD la ora 18.00, cu UDMR miercuri la ora 9.00, iar cu PDL la ora 12.00.

36 afișări
Imaginea articolului Negocieri PNL-PSD marţi ora 18.00, PNL-UDMR miercuri ora 9.00 şi PNL-PDL ora 12.00

Secretarul general al PNL, Radu Stroe (Imagine: Mediafax Foto)

"Am stabilit întâlnirile cu formaţiunile politice. Ne vom întâlni cu reprezentanţii PSD azi la ora 18.00 la Senat, la Salonul Alb. Cu reprezentanţii UDMR ne vom întâlni miercuri, la ora 9.00, la sala grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. Iar cu reprezentanţii PDL ne vom vedea, miercuri, la ora 12.00, la Sala I.Gh Duca din Palatul Parlamentului", a susţinut Stroe, membru al echipei de negocieri a liberalilor.

Liderul PSD, Mircea Geoană a declarat, marţi , că grupul PSD+PC va avea o întâlnire cu PNL în această seară, la ora 18.00, pentru a discuta pe tema formării unui guvern.

Geoană a spus că discuţiile vor avea loc la Salonul Alb din Senat. El a spus că discuţiile se vor axa pe negocierile privind formarea unui guvern.

Geoană nu a dat detalii legate de modul în care PSD şi PNL ar putea forma o majoritate parlamentară, nici despre eventualul guvern pe care cele două partide, aflate acum în minoritate în Parlament, ar putea propune un premier.

El a spus că negocierile cu PNL au fost decise în vederea "formării unei majorităţi pentru susţinerea unui guvern stabil, cât mai rapid cu putinţă". Geoană a precizat că după discuţia cu PNL, social-democraţii vor putea să decidă "care sunt paşii de urmat".

Preşedintele PSD a apreciat că trebuie evitată situaţia unui guvern "cu o minusculă majoritate în Parlament" într-o perioadă complicată din punct de vedere social şi economic.

Întrebat dacă PSD ar putea discuta cu PNL şi posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte desemnarea premierului, evocată în trecut de liderii celor două partide, Geoană a spus aplicarea acestei intenţii va fi decisă după consultarea PNL şi, eventual, şi a UDMR, formaţiune care a susţinut, de asemenea, candidatura lui Klaus Iohannis.

"Cred că această problemă trebuie tranşată în România, pentru că ne vom mai întâlni cu astfel de situaţii, poate chiar acum, să existe o majoritate explicită în Parlament, iar şeful statului să nu dorească să respecte dorinţa majorităţii. Este o speţă care trebuie clarificată de Curtea Constituţională şi dacă vom avea sprijin din partea altor partide nu voi ezita, ca preşedinte al Senatului, să folosească această prerogativă", a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici