Negrescu: Discursul anti-european a lui Viktor Orban, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale

Discursul anti-european a lui Viktor Orban de la Tuşnad este, de fapt, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale, susţine europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

572 afișări
Imaginea articolului Negrescu: Discursul anti-european a lui Viktor Orban, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale

Negrescu: Discursul anti-european a lui Viktor Orban, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale

Conform parlamentarului european, valorile europene sunt cele care ne permit să trăim în linişte şi pace în Transilvania, respectând drepturile tuturor, inclusiv ale minorităţii maghiare din România, iar orice referire revizionistă cu privire la Ardeal este evident un non-sens.

„Discursul anti-european a lui Viktor Orban de la Tuşnad este, de fapt, ilustrativ pentru eşecul politicii iliberale. Ungaria este astăzi tot mai izolată, se află pe primul loc în termeni de inflaţie în Europa, are fondurile europene blocate şi se confruntă cu lipsa unor produse de bază. Acest lucru este dovada <ghetorizării economice, politice şi culturale> promovate de acest model politic”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

El spune că „doctrina iliberală şi anti-europeană nu reprezintă şi nu poate reprezenta un model pentru România”.

„Mai importante decât discursul maliţios sunt declinul demografic exponenţial al comunităţii maghiare din ţara noastră, nivelul său scăzut de cunoaştere a limbii române precum şi controlul strict al Comisiei Europene privind programul transfrontalier Ungaria-România generat de încălcările repetate ale legislaţiei europene de către executivul de la Budapesta. Un aspect relevant pentru noi este să evităm izolaţionismul cultural şi să facilităm dialogul interetnic”, a adăugat europarlamentarul.

Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la Tuşnad, în România, atacurile la adresa Uniunii Europene pentru ceea ce el a numit „ofensiva LGBTQ”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici