Nelu Barbu, despre abrogarea numirii sale în funcţia de consul: E o comandă politică

Nelu Barbu a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia Guvernului Orban de a abroga hotărârea de numire a sa în funcţia de consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind cel mai probabil o comandă politică. El a adăugat se creează intenţionat o confuzie între numire şi prezentare la post.

2103 afișări
Imaginea articolului Nelu Barbu, despre abrogarea numirii sale în funcţia de consul: E o comandă politică

Nelu Barbu, despre abrogarea numirii sale în funcţia de consul: E o comandă politică

„Hotărârea de Guvern adoptată miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Să spui despre un act normativ publicat în Monitorul Oficial că nu a produs efecte juridice arată fie necunoaşterea legislaţiei, fie o comandă politică. Dacă ar fi făcut o minimă verificare, domnul Orban ar fi aflat că sunt destul de multe efecte ale hotărării de guvern pe care a abrogat-o astăzi. În plus, se crează intenţionat o confuzie inadmisibilă juridic între numire şi prezentare la post”, a declarat Nelu Barbu, pentru MEDIAFAX.

Fostul purtător de cuvânt susţine că Ionel Dancă ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al Cancelariei premierului, după declaraţiile făcute „despre soarta purtătorilor de cuvânt”.

„Mai mult, declaraţia incalificabilă a şefului Cancelariei prim ministrului României -asta e soarta purtătorilor de cuvânt -, în încercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, întăreşte ipoteza că decizia nu are legătură cu profesionalismul sau cu experienţa în diplomaţie. Pentru această declaraţie absolut înfiorătoare, domnul Dancă ar trebui să renunţe urgent la funcţia de coordonator al activităţii de comunicare a Guvernului României”, a subliniat Nelu Barbu.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcţia de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta.„Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a mai spus el.

„Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare şi activitatea de comunicare a Executivului.

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcţia de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcţia de consul la Shanghai.

Taguri:
barbu,
consul,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici