Nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte s-a înscris în UNPR

Nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte s-a înscris în UNPR, fiind propusă de filiala ieşeană a noii formaţiuni să facă parte din Consiliul Naţional al partidului condus de Gabriel Oprea.

463 afișări
Imaginea articolului Nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte s-a înscris în UNPR

Nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte s-a înscris în UNPR (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Valerian Sălăvăstru, cel care se ocupă cu organizarea UNPR în judeţul Iaşi, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că Ioana Timofte, nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte, s-a înscris în această săptămână în UNPR, ea fiind în prezent director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare, ocupând acest post la propunerea PSD.

Ioana Timofte a demisionat în urmă cu câteva luni din Consiliul Local Iaşi, dar la acea vreme nu a anunţat că pleacă din PSD, partid pe listele căruia a candidat la alegerile locale din 2008.

"Nu ştiu dacă a demisionat din PSD, dar în momentul în care te înscrii într-un alt partid automat îţi pierzi calitatea de membru în partidul în care ai fost până la data respectivă", a afirmat Valerian Sălăvăstru.

Potrivit acestuia, pentru funcţia de membru în Consiliul Naţional al UNPR, care se va constitui sâmbătă cu prilejul lansării oficiale a noului partid, filiala ieşeană va propune opt persoane.

Astfel, pe lista cu propunerile Iaşiului figurează deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Luminiţa Iordache, Ioana Timofte, Mihai Toma, director al unei firme private, Corneliu Durdureanu, fost director adjunct al Direcţiei de Finanţe Iaşi, avocata Violeta Pătraşcu, medicul chirurg Narcis Romedea şi Valerian Sălăvăstru.

Pentru funcţia de membru al Curţii de Arbitraj, filiala ieşeană a UNPR îl va susţine pe juristul Marius Ionuţ Udişteanu, fost ofiţer în cadrul Poliţiei de Frontieră Iaşi.

La acţiunea de lansare a noii formaţiuni, judeţul Iaşi va fi reprezentat de o delegaţie formată din 50 de persoane.

Valerian Sălăvăstru şi-a anunţat, miercuri, înscrierea în UNPR, după ce în luna martie a demisionat din PNL, arătându-se nemulţumit de rezultatul congresului PNL, dar mai ales de faptul că liberalii nu au intrat la guvernare alături de PDL.

Sălăvăstru, fost şef al campaniei prezidenţiale a PNL Iaşi, se va ocupa de organizarea noului partid în judeţul Iaşi, el afirmând că intenţionează să ocupe postul de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene.

Postul de preşedinte al UNPR Iaşi va fi ocupat de deputatul Tudor Ciuhodaru, care a demisionat din PSD la începutul acestui an.

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) se lansează oficial pe 1 mai, o sărbătoare consacrată în ultimii ani de serbările cu mici şi bere ale PSD. Iniţiat odată cu plecarea lui Gabriel Oprea din PSD, recunoscut oficial de Tribunalul Bucureşti pe 20 aprilie, UNPR se lansează public, sâmbătă, în Piaţa Revoluţiei, de Ziua Muncii, melodia aleasă ca imn oficial fiind "Noi suntem români".

Autodefinit ca partid de centru-stânga, UNPR înseamnă o reinventare politică pentru cel puţin patru lideri care au reprezentat, în ultimii opt-nouă ani, nume grele ale PSD. Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu şi Neculai Onţanu sunt primii patru în ierarhia care va fi semioficializată la o conferinţă extraordinară a UNPR, până la consfinţirea lor în funcţii, undeva în toamnă. Primii trei au fost în mai multe rânduri miniştri PSD, al patrulea fiind unul dintre primarii social-democraţi cu scorurile electorale cele mai bune în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici