Nica: Băsescu este iresponsabil, încearcă disperat să îşi păstreze poziţia

Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat, vineri, că preşedintele Traian Băsescu a dat dovadă de lipsă de responsabilitate prin refuzul propunerii PNL-PSD-UDMR pentru postul de premier, nominalizarea lui Lucian Croitoru ducând la prelungirea crizei.

14 afișări
Imaginea articolului Nica: Băsescu este iresponsabil, încearcă disperat să îşi păstreze poziţia

Nica: Băsescu este iresponsabil, încearcă disperat să să îşi păstreze poziţia (Imagine: Mediafax Foto/Andrei Pungovschi)

Nica a afirmat că, refuzând nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru postul de premier şi vorbind, vineri, de posibilitatea dizolvării Parlamentului, Băsescu a arătat lipsă de responsabilitate.

"Semnalul pe care îl transmite şeful statului este că, din cauza dorinţei domniei sale şi încercării disperate de a-şi păstra poziţia, va arunca România într-o criză politică de şase luni", a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD a afirmat că preşedintele a preferat ca, în loc să ofere un guvern care să îşi înceapă mandatul în câteva zile, a amânat instalarea unui nou guvern până în luna noiembrie, guvernul care ar urma să fie propus de Lucian Croitoru neavând nicio şansă să fie acceptat de majoritatea din Parlament.

"Nu are nicio şansă în acest moment (Lucian Croitoru - n.r.) şi acest lucru va duce la o prelungire a crizei. Traian Băsescu sacrifică interesele ţării pentru a câştiga un nou mandat", a afirmat Nica.

El a apreciat că gestul preşedintelui poate fi explicat fie prin faptul că nu înţelege că prioritatea României este de a avea un guvern care să poată dialoga cu instituţiile financiare internaţionale, fie a decis să pună în aplicare scenariul privind scoaterea PSD de la guvernare şi menţinerea guvernului Boc până la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici