Nica: Guvernul Boc funcţionează ilegal, preşedintele a făcut fals în acte

Vicepreşedintele PSD, Dan Nica, a declarat, luni, că revocarea sa din funcţie şi numirea lui Vasile Blaga ca interimar la MAI s-a produs printr-un fals în acte în cele două decrete emise de Administraţia Prezidenţială.

30 afișări
Imaginea articolului Nica: Guvernul Boc funcţionează ilegal, preşedintele a făcut fals în acte

Nica: Guvernul Boc funcţionează ilegal, preşedintele a făcut fals în acte (Imagine: Bogdan Stamatin-Mediafax Foto)

Nica a afirmat că Guvernul "Boc 2" ar funcţiona ilegal, el invocând faptul că în decretul de revocare a lui din funcţie se face referire la "revocare", în timp ce decretul de numire ca interimar al lui Blaga se invocă "demiterea" sa.

"Ne aflăm în faţa unui fals grosolan care a fost săvârşit, care se referă la numircea ca ministru interimar al Administraţiei şi Internelor şi vicepremier a lui Vasile Blaga", a continuat el.

El a explicat că, în decretul prin care a fost revocat din funcţia de vicepremier şi ministru al Internelor, Administraţia Prezidenţială foloseşte cuvântul "revocare", în timp ce în decretul de numire, ca interimar, a lui Vasile Blaga, sub semnătura preşedintelui Traian Băsescu este folosit cuvântul "demitere" ca preambul pentru numirea democrat-liberalului.

"Acest fals în acte nu va rămâne fără urmări, vom utiliza toate mijloacele prevăzute de lege pentru ca această ilegalitate să fie sancţionată de instanţele de judecată. Acum îmi dau seama de ce îmi cerea preşedintele demisia: intraseră în încurcătură, nu putea numi în locul meu un interimar dacă nu îmi dădeam demisia", a afirmat Nica.

El a argumentat că demiterea şi revocarea, potrivit Legii răspunderii ministeriale, sunt noţiuni judirice diferite şi a declarat că la revocarea unui ministru nu ar putea fi numit un interimar, ci un ministru titular.

Nica nu a precizat ce căi de atac va folosi PSD pentru acest invocat fals în acte, dacă va ataca la Curtea Constituţională sau va formula o plângere penală, el arătând că juriştii PSD studiază situaţia, pentru a găsi modalitatea de atac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici