Nica nu va fi supus aprobării Parlamentului pentru cumul de funcţii

Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului au decis, luni, că ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, care ocupă şi funcţia de vicepremier, să nu mai fie supus aprobării Parlamentului pentru cumulul celor două funcţii.

17 afișări
Imaginea articolului Nica nu va fi supus aprobării Parlamentului pentru cumul de funcţii

Nica nu va fi supus aprobării Parlamentului pentru cumul de funcţii (Imagine: Răzvan Chiriţă - Mediafax Foto)

Secretarul Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat că membrii Birourilor Permanente reunite au considerat că nu se schimbă componenţa Guvernului, în urma cumulului de funcţii ale lui Dan Nica.

Eugen Nicolăescu, vicelider PNL, a declarat, la rândul său, că în ciuda tuturor cutumelor şi a Constituţiie, "puterea a decis că domnul Nica nu trebuie audiat de Parlament".

Şedinţa conducerii reunite a celor două Camere este încă în desfăşurare.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că în urma discuţiilor din coaliţie s-a stabilit ca Parlamentul să voteze, cel mai probabil joi, în plen, cumulul de funcţii în cazul vicepremierului Dan Nica, desemnat şi ministru interimar al Administraţiei şi Internelor.

El a afirmat că problema ivită în urma cumulării de Dan Nica a funcţiei de vicepremier şi a celei de ministru al Administraţiei şi Internelor va fi dezbătută şi rezolvată de cele două Camere ale Parlamentului.

Geoană a respins ipoteza potrivit căreia PSD ar putea decide să renunţe la funcţia de vicepremier, care să dispară şi din organigrama Guvernului, pentru ca PSD şi PDL să aibă reprezentare paritară în Executiv.

Liderul PSD a spus că problema parităţii în structura de vârf a Executivului ar putea fi rezolvată prin atribuirea rangului de ministru secretarului de stat de la Departamentul pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş.

Geoană a afirmat că această problemă ar putea fi rezolvată printr-o nouă organigramă a Guvernului, însă nu a dat detalii legate de data la care această organigramă ar putea fi făcută.

Premierul Emil Boc a cerut, săptămâna trecută, organizarea unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului pentru ca Dan Nica să poată îndeplini, cumulativ, atât funcţia de viceprim-ministru, cât şi pe cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici