Nichita: I-am înmânat premierului o listă cu mai multe proiecte prioritare pentru Iaşi

Primarul din Iaşi Gheorghe Nichita a declarat, vineri, la finalul recepţiei oferite cu ocazia prezenţei în oraş a membrilor Guvernului, că i-a înmânat premierului Ungureanu o listă cu mai multe proiecte prioritare pentru Iaşi care necesită finanţare, în capul listei fiind modernizarea aeroportului.

182 afișări
Imaginea articolului Nichita: I-am înmânat premierului o listă cu mai multe proiecte prioritare pentru Iaşi

Nichita: I-am înmânat premierului o listă cu mai multe proiecte prioritare pentru Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a declarat că proiectul cel mai important pentru Iaşi,este cel legat de modernizarea aeroportului şi că i-a adus la cunoştinţă premierului acest lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"I-am înmânat premierului un document semnat de primărie, cele cinci universităţi, Camera de Comeţ, asociaţia oamenilor de afaceri, prin care cerem cu toţii modernizarea aeroportului Iaşi. Dacă vom face proiectul, Iaşiul va reuşi să-şi îmbunătăţească investiţiile într-un mod vizibil”, a spus Nichita.

Primarul Iaşiului a afirmat că premierul i-ar fi răspuns că există prea multe patimi politice locale în legătură cu acest proiect şi că situaţia aeroportului ieşean va fi discutată la Ministerul Transporturilor.

"Mi-a spus că problema va fi analizată la Ministerul Transporturilor, inclusiv în privinţa investiţiilor care se pot face şi că se va vedea dacă la centru se poate lua o decizie, în locul disputelor locale”, a afirmat Nichita.

Totodată, primarul Nichita a precizat că i-a spus premierului că de doi ani Iaşiul nu a primit niciun leu pentru construcţia de locuinţe ANL.

"Avem 3.000 de solicitări pentru locuinţe, dar finanţare nu am primit deloc. Nu poţi să dai la alte oraşe pentru ANL-uri şi să tai Iaşiul de pe listă. De asemenea, avem 57 de blocuri prinse la reabilitare termică, dar nu avem bani. Nu e normal să-i spunem toate astea premierului?”, a declarat Gheorghe Nichita.

El a afirmat că recepţia de la primărie "nu a fost cu şampanie, ci una de lucru”.

La recepţia organizată de Primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, la care jurnaliştii nu au avut acces, au participat peste 300 de persoane - parlamentari de Iaşi, şefi de instituţii, oameni de cultură şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Un grup format din aproximativ 20 de persoane a protestat, vineri seară, în faţa Primăriei Iaşi, unde avea loc această recepţie, protestatarii spunând că în timp ce oamenii au o viaţă grea politicienii "se ţin de chermeze".

Sâmbătă, la Iaşi, este programată o şedinţă comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova, care se va desfăşura la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici