Nichita: Nu mă deranjează că sunt ascultat, ci că tot ceea ce se ascultă e pus într-un context

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică de PRO TV, că nu îl deranjează că este "ascultat sau controlat", ci "că tot ceea ce se ascultă este pus într-un context, adică nu se ia cap-coadă".

117 afișări
Imaginea articolului Nichita: Nu mă deranjează că sunt ascultat, ci că tot ceea ce se ascultă e pus într-un context

Nichita: Nu mă deranjează că sunt ascultat, ci că tot ceea ce se ascultă e pus într-un context (Imagine. Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Întrebat despre declaraţiile lui Sorin Frunzăverde privind existenţa "statului poliţienesc", Nichita a amintit cazul celor doi vicepreşedinţi de CJ de la Iaşi în biroul cărora a fost descoperit echipament de ascultare.

"Noi, la Iaşi, v-am dat un exemplu la un moment dat, cu cele două fire şi toate ustensilele de ascultare, prin acei doi vicepreşedinţi de la CJ. Şi alea erau puse şi cu ştiinţa preşedintelui CJ, ştiu foarte bine ce spun. El spunea că vrea să vadă dacă vicepreşedinţii vorbesc cu tot felul de antreprenori pentru aeroport, pentru cutare şi cutare ", a spus primarul la Pro TV.

El a spus că nu îl deranjează faptul că este ascultat, ci că tot ceea ce se ascultă este pus într-un context.

"La acest moment nu mă deranjează că sunt ascultat sau controlat. Ceea ce mă deranjează este că tot ceea ce se ascultă este pus într-un context, adică nu se ia cap-coadă. A venit un om de afaceri la tine în birou şi vrea să facă o investiţie, sau un ambasador care se interesează de o investiţie (...). Şi dacă discuţi lucruri corect în care spui «Da, uite vreau să vii», după un timp se scot din ceea ce am discutat noi anumite fraze şi se pun într-un anumit context ca săţ-i facă un dosar. Asta e problema în România", a spus Nichita.

El şi-a povestit propriul caz, proiectul Palas, amintind că "a dat şase ani de zile cu subsemnatul la DNA" primind N.U.P.

Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, că România este "un stat poliţienesc", în care îţi pui problema dacă nu ai telefonul ascultat sau chiar dacă nu există înregistrări ambientale, subliniind că nu se referă la înregistrările făcute de presă.

Frunzăverde a insistat asupra faptului că "România este un stat poliţienesc".

Directorul SRI, George Maior, a declarat, la România TV, că îl miră declaraţiile lui Sorin Frunzăverde referitoare la interceptarea telefoanelor, el subliniind că garantează pentru neutralitatea şi independenţa Serviciului, în orice circumstanţe, indiferent de puterea politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici