Nichita: Sunt aproape de Năstase după condamnare. N-am cum să uit lucrurile bune pe care le-a făcut

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita susţine că este aproape de Adrian Năstase după condamnarea acestuia, precizând că şi el a fost hărţuit la Iaşi, pentru că unii îl voiau scos încătuşat din primărie.

216 afișări
Imaginea articolului Nichita: Sunt aproape de Năstase după condamnare. N-am cum să uit lucrurile bune pe care le-a făcut

Adrian Năstase şi Gheorghe Nechita (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita, totodată primar al Iaşiului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este aproape de Adrian Năstase după condamnarea acestuia, pentru că "a fost un premier important, care a făcut bine României".

"N-am cum să uit lucrurile bune pe care Năstase le-a făcut. Sunt aproape de el. Dacă azi suntem în NATO, se datorează lui Năstase, la fel negocierile cu Uniunea Europeană au fost începute în timpul său”, a spus Nichita.

Vicepreşedintele PSD a precizat că ştie „ce hărţuială există în România de când TTraian Băsescueste preşedinte”, el adăugând că, la rândul său, a trăit astfel de experienţe.

"Ţineţi minte ce spuneau unii prin Iaşi că îl vor scoate pe Nichita cu cătuşe din primărie. Până la urmă, ei au fost scoşi încătuşaţi (fostul prefect Radu Prisăcaru numit de PNL - n.r.) ori s-au împuşcat (fostul subprefect Florin Ungureanu desemnat de PDL - n.r.). Câte dosare s-au confirmat pentru Nichita? Niciunul, dar cunosc ura unora", a mai afirmat Gheorghe Nichita.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat, luni seară, la Penitenciarul Rahova.

Premierul Victor Ponta a afirmat că Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005 prin Monica Macovei şi Daniel Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.

În acelaşi timp, Ponta a comparat situaţia lui Adrian Năstase cu cea a fostului prim-ministru ucrainean Iulia Timoşenko.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta despre condamnarea lui Adrian Năstase, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din CSM.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, marţi, "imperativ" prim-ministrului Victor Ponta "să înceteze de îndată orice atac la adresa justiţiei şi să reintre în atribuţiile constituţionale ale funcţiei de prim-ministru".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici