Niciun reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea

Secretarul comisiei de achetă privind cheltuielile Ministerului Turismului, Claudiu Ţaga (PNL) a anunţat, miercuri, că până la ora 12.00 niciun reprezentant al ministerului nu a venit la audieri.

38 afișări
Imaginea articolului Niciun reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea

Niciun reprezentant al Ministerului Turismului nu s-a prezentat la audierile Comisiei Udrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Până la ora 12.12 nu s-a prezentat niciun membru care a fost citat din cadrul Ministerului Turismului", a spus el, precizând că citaţiile au fost trimise către Gheorghe Nastasia, secretar general în MT, Octavian Arsene, director în cadrul Direcţiei Dezvoltare Turistică, Ana Maria Toma, director în Direcţia de Comunicare şi operatorul desemnat cu întreţinerea site-ului Ministerului Turismului.

Secretarul comisiei de anchetă a mai spus că toate aceste persoane trebuie să respecte legile româneşti, iar, în aceste condiţii, comisia va face demersurile prevăzute de legislaţia în vigoare, în cazul neprezentării acestora la audieri.

Claudiu Ţaga a propus retrimiterea invitaţiilor către cei vizaţi, pentru o nouă audiere, dar a fost contrazis de colega sa de partid, Diana Tuşa, care a arătat că, din punctul său de vedere, nu este cazul să se mai insiste cu citaţii.

"Deja au fost citaţi de două ori, aceasta este a treia oară, aşa că nu are rost să mai insistăm. Este vorba despre o comisie de anchetă, cu reguli clare pentru toată lumea, dacă nu vor să se supună legislaţiei în vigoare în ţara asta, este problema dânşilor şi vor răspunde, cum este firesc", a spus Diana Tuşa.

La rândul său, deputatul PSD Dumitru Chiriţă a spus că ministrul Turismului a precizat în urmă cu o zi că lasă la latitudinea fiecărui reprezentant din minister să decidă dacă se prezintă la audieri sau nu.

"Asta înseamnă că îşi asumă, direct şi responsabil, reprezentanţii ministerului, neprezentarea la comisie, încălcând prevederile legale", a spus Chiriţă.

El a propus ca, în raportul final al comisiei, să se prezinte circumstanţele citării acestor persoane la comisie, pentru a se lua măsurile legale.

Ministrul Turismului Elena Udrea a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de anchetă în cazul său, o sesizare în care apreciază că orice cercetare în acest cadru al comisiei este improprie, a declarat vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici