Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au PĂRĂSIT congresul extraordinar. Cei doi acuză că NU au fost lăsaţi să vorbească

Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au părăsit, sâmbătă, congresul extraordinar al partidului, pentru că nu li s-a permis să-şi ţină discursurile de susţinere a candidaturilor înainte ca delegaţii să înceapă să voteze. Bănicioiu afirmând că asistă ”la un simulacru de alegeri”.

9972 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au PĂRĂSIT congresul extraordinar. Cei doi acuză că NU au fost lăsaţi să vorbească

Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, ambii candidaţi pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, au PĂRĂSIT congresul extraordinar. Cei doi acuză că NU au fost lăsaţi să vorbească

”Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. (...) M-am înscris pentru această candidatură, deşi prin suportul pe care preşedintele l-a dat dnei Dăncilă, era clar că şansele sunt minime sau deloc, dar pentru ideea de competiţie”, a spus Ecaterina Andronescu.

Nicolae Bănicioiu a declarat că votarea a început, de fapt, începând cu ora 13.30.

”S-au dat întâi mandatele către preşedinţi, care le-au distribuit şi sunt acum deja buletine votate. Înţeleg că schema era să nu apucăm noi să vorbim, să nu ştie lumea că se retrage unul pentru celălalt. Eu am vrut să-i cedez candidatura mea doamnei Andronescu. Cred că şi dl Dragnmea, dacă iubeşte atât de mult echilibru de gen, ar trebui să-i cedeze doamnei Dăncilă şi funcţia de preşedinte al partidului. Îmi pare rău că s-a ajuns la aşa ceva. Niciodată în PSD nu a fost o astfel de situaţie”, a spus Bănicioiu.

”Acum câteva zeci de minute ar fi trebuit să vorbim. Ar fi trebuit să înceapă votul. Înţeleg că acum se dau buletinele de vot, dar noi nu am apucat încă să vorbim. Poate ni se va da cuvântul înainte de numărătoare. (...) Dacă ei au considerat un congres în felul acesta, un simulacru de alegeri, să o spun foarte clar şi foarte româneşte, atunci pot să facă orice”

Ecaterina Andronescu a spus anterior că ar fi vrut să se adreseze delegaţilor pentru a-şi prezenta opinia despre acţiunile şi politicile PSD.

”Pentru mine cel mai important este cum se termină acest congres din punct de vedere al imaginii publice pe care o lasă PSD. Dincolo de oricare dintre noi contează ce mesaj dăm celor de dincolo, de zidurile acestui palat. De aceea mi-aş dori să nu înceapă votul până când nu reuşim, toţi cei care candidăm, să spunem şi punctul nostru de vedere, să ne spunem opinia cum vedem noi desfăşurată politica PSD, cum vedem acţiunile acestui partid şi mai ales cum îi slujim pe oamenii care ne-au trimis prin votul lor”, a spus Andronescu.

Ei au admis că unul dintre ei ar fi urmat să se retragă în favoarea celuilalt. Amândoi şi-au depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici