Nicolae Ciucă anunţă că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în timpul vizitei din Egipt că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean pentru a-şi completa necesarul de consum.

1175 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă anunţă că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean

Nicolae Ciucă anunţă că România vrea să utilizeze terminalul de gaze naturale lichefiate egiptean

Potrivit premierului român, „diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz va reprezenta atât pentru România, cât şi pentru Europa Centrală şi de Est, o soluţie de consolidare a securităţii energetice.”

La Cairo, Ciucă a discutat cu ministrul petrolului şi resurselor minerale, Tarek El Molla, despre o serie de proiecte comune în domeniul energiei.

„România este interesată ca, până la momentul la care vom valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean. Am încredere că vom găsi soluţiile necesare pentru suplimentarea cantităţii de gaze necesară României, precum şi pentru a oferi sprijin Republicii Moldova”, a anunţat Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Premierul român a dezvăluit că experţii vor continua discuţiile despre proiectele discutate în Egipt.

„Expertiza de operare şi reţelele de transport de care dispunem sunt atuuri importante pentru a califica ţara noastră drept un partener al proiectelor dezvoltate în comun cu investitorii egipteni în domeniile petrol si gaze. Consultările continuă la nivel de experţi, precum si între Societatea Naţională Transgaz şi compania egipteană ENI, care asigura 60% din gazul necesar consumului acestei ţări. Memorandumul de înţelegere semnat între Transgaz şi Egas oferă o perspectivă certă de concretizare a proiectelor noastre”, a precizat premierul român.

Sâmbătă şi duminică, Nicolae Ciucă s-a aflat în Egipt unde s-a întâlnit cu preşedintele ţării, cu premierul, cu ministrul petrolului şi cu oameni de afaceri egipteni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici