Nicolae Ciucă intervine în scandalul dintre Rareş Bogdan şi Marcel Ciolacu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, intervine în scandalul dintre prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Ciucă spune că astfel de discuţii nu sunt normale într-o coaliţie.

1761 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă intervine în scandalul dintre Rareş Bogdan şi Marcel Ciolacu

Ciucă a fost întrebat de jurnalişti dacă declaraţiile publice dintre Rareş Bogdan şi Marcel Ciolacu sunt normale.

„Nu este normală niciun fel de astfel de discuţie într-o coaliţie. O coaliţie trebuie să se bazeze pe respect între parteneri şi atunci respectul se concretizează şi în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spaţiul public”, spune preşedintele PNL.

După ce premierul a ccerut ca Rareş Bogdan să nu mai participe la şedinţele coaliţiei, Ciucă a spus că este convins că vor fi găsite alte soluţii.

„Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că aşa cum am găsit soluţii până acum şi am înţeles că mai presus de orice fel de reacţie personală şi orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm şi să asigurăm stabilitatea ţării şi să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul şi să avem o construcţie bugetară pentru anul 2024, aşa cum s-a asumat în coaliţie, apoi atunci ne trebuie linişte şi trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români”, a mai spus preşedintele PNL.

Întrebat dacă se pune problema ieşirii PNL de la Guvernare, Ciucă a spus că el vorbeşte despre „seriozitatea responsabilităţii actului de guvernare”.

„Actul de guvernare, în momentul de faţă, este între două partide, PNL şi PSD. Ca atare, ambele partide trebuie să-şi asume menţinerea stabilităţii în coaliţie şi guvernarea ţării. Nu ne putem permite să destabilizăm situaţia politică a ţării, pentru că odată cu o asemenea situaţie se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi”, a răspuns Nicolae Ciucă

Potrivit preşedintelui PNL, preşedintele Klaus Iohannis „a asigurat constituirea acestei coaliţie pentru a putea să guvernăm ţara”.

Întrebat, în continuare, despre discuţia pe care Rareş Bogdan spunea că a avut o discuţie cu preşedintele pe tema ieşirii de la guvernare, Nicolae Ciucă nu a spus că despre acest lucru trebuie întrebat însuşi Rareş Bogdan.

Ciucă a mai spus că a vorbit cu Marcel Ciolacu după declanşarea scandalului între acesta şi Rareş Bogdan.

„Imaginea coaliţiei este afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide în sensul în care ieşim în spaţiul public cu subiecte absolut marginale faţă de ceea ce avem noi de făcut. (...) Este absolut obligatoriu să înţelegem că nu suntem într-o relaţie în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alţii. Ne-am asumat să facem acest construct politic, apoi mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL , nici PSD să producem un dezechilibru politic”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, va mai merge la şedinţele de coaliţie şi dacă prim-vicepreşedinţii vor mai participa la şedinţele de coaliţie, preşedintele PNL a spus: „Mergem oriunde trebuie”.

Pus să comenteze declaraţiile lui Rareş Bogdan, care a spus că nu mai suportă PSD, că „mâine ar ieşi de la guvernare”, dar şi că el şi cei din PNL „pândesc” ca nu cumva să se fure, Ciolacu a spus că cel mai probabil declaraţiile au fost făcute pentru a acoeri „gestul nefericit” de a merge la piaţă cu un ceas de 30.000 de euro pentru a cumpăra pătrunjel.

„Noi am stat în şedinţa de coaliţie de luni aproape 5 ore şi am luat mai multe probleme guvernamentale în discuţie pentru că era nevoie de o decizie a coaliţiei. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern le discut cu Nicolae Ciucă. Atâta timp cât 5 ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ţi-ai luat informaţii (...) şi după câteva ore ieşi în spaţiul public încercând de fapt să acoperi un gest nefericit - să mergi la piaţă cu un ceas de 30 de mii de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieşi să spui că „mi l-a dat soţia cadou, mă întreţine soţia şi mi l-a dat cadou” sau „mi l-a socrul la nuntă”.... Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliţie numai cu ştiri false astfel încât să acoperi ştirea despre tine, înseamnă că eşti... domnul Rareş Bogdan nu e un om prost... înseamnă că eşti iresponsabil”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a ami spus că nu îşi mai doreşte şedinţe de coaliţie extinse şi că îi va propune liderului PNL Nicolae Ciucă să facă şedinţe fără „domni sau doamne” care după ce se termină coaliţia ajungem la nişte concluzii ies şi dinamitează o coaliţie”.

„Eu nu mai vreau să fac o coaliţie lărgită cu nişte domni sau doamne care după ce se termină coaliţia ajungem la nişte concluzii ies şi dinamitează o coaliţie”, a mai spus premierul.

Scandalul a început după ce Rareş Bogdan a declarat, marţi, la mai multe televiziuni că „devine insuportabilă” guvernarea cu PSD şi că „regretă profund” că nu s-a făcut o coaliţie de dreapta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici