Nicolăescu afirmă că nu demisionează dacă una din moţiunile simple va fi adoptată

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, la Parlament, că nu va demisiona în cazul în care vreuna din cele două moţiuni simple pe tema Sănătăţii, anunţate de PD şi PLD, respectiv de PSD, vor fi adoptate de Camera Deputaţilor sau de către Senat.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu afirmă că nu demisionează dacă una din moţiunile simple va fi adoptată

Nicolăescu afirmă că nu demisionează dacă una din moţiunile simple va fi adoptată

Întrebat dacă va demisiona din funcţia de ministru în cazul în care una dintre cele două moţiuni simple pe tema Sănătăţii va fi adoptată, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Cât timp este vorba de o moţiune simplă şi nu de cenzură (...), iar Cabinetul şi miniştii nu pot fi demişi decât printr-o moţiune de cenzură, iar printr-o moţiune simplă nu se poate solicita demisia unui ministru, dacă aceasta va trece, atunci recomandările din moţiune devin obligatorii pentru ministrul respectiv".

La insistenţele ziariştilor legate de eventuala sa demisie, Nicolăescu a spus că răspunsul este inclus în afirmaţia de mai sus.

Ministrul Sănătăţii a făcut această afirmaţie după ce s-a întâlnit cu deputaţii PSD din Camera Deputaţilor, fiind invitat de liderul grupului social-democrat, Viorel Hrebenciuc.

După o discuţie de aproape o oră cu deputaţii PSD, Nicolăescu a spus că le-a vorbit acestora despre stadiul şi evoluţia reformelor din sănătate, după care a fost întrebat despre cauzele care determină epuizarea rapidă a medicamentelor compensate, despre modul în care sunt trataţi pacienţii în unele spitale.

Întrebat dacă vizita sa la grupul PSD din Camera Deputaţilor a avut ca scop şi obţinerea unui eventual sprijin, mai ales că PSD a anunţat că va iniţia o moţiune simplă pe tema Sănătăţii la Senat, Nicolăescu a spus că a aflat de decizia social-democraţilor în timp ce se afla la grupul PSD şi a menţionat că i s-a spus că această decizie a fost luată întrucât "s-a intrat pe un făgaş şi nu mai aveau cum s-o întoarcă".

Ministrul Sănătăţii nu a precizat cine din grupul social-democrat i-a oferit acest argument.

Nicolăescu a mai apreciat că moţiunea anunţată de PSD este "un gest politic" şi că o va trata ca "pe un gest politic".

Pe de altă parte, el a spus că va da curs şi unei eventuale invitaţii similare din partea PD, întrucât este necesar ca un ministru să conlucreze cu parlamentarii, întrucât "fără girul Parlamentului" nu poate realiza măsurile pe care şi le propune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici